Juni 2015
Skrivet av Bosse Brunnqvist
Mot Havet
lite mindre vågor vill vi ha

Påve palatsetDen 30/5 kommer vi till Avignon med våra Engelska vänner som vi har åkt tillsamans med, man blir lika imponerad av den staden var gång som vi kommer dit. Det stora påvepalatset och dom stora torgen, vi stannar här i 4 dagar, vi går även ut och äter på en Cubansk restaurang som ligger i närheten av hamnen dom har även salsakurser där ,ganska underhållande och bra musik.

 

Sitter kvar sedan 2010När vi kommit till sluss Vallabrègues Pk 265 på Rhone den 3/6 2015 ser vi ett vackert och välbekant klister märke vid en av dom stora flytpollarna det är ett klubbmärke som vi har klistrat dit när vi åkte här den 23/9 2010 när vi slussade ner mot Medelhavet (kul att den sitter kvar)

 

 

 

 Halvt vilda HästarDen 3/6 svänger vi av Rhone floden strax innan Arles och kommer till La petit Rhone som efter slussen St Gilles heter Canal du Rhone à Sète, som är en så kallad saltvattenkanal den har förbindelse med Medelhavet utan slussar. Här finns även hästar som går lösa, det finns även stora våtmarker som Flamingos trivs i

 

 

.Flamingo

 

 

 

 

 

 

MidsommarDen 11/6 kommer vi till HAVET vi hade dom sista broöppningarna kl 19,15 . Vi ligger i Sete i 3 dagar pg blåst, höga vågor och som kryddan på moset har vi ett åskväder som drar förbi nära oss fast lite innåt land vi klarar oss från regn. På morgonen den15/6 startar vi tillsamans med en båt där ägarna kommer från Montreal, vi sätter kurs mot Gruissan, där vi även firade midsommar, Ann svängde i hop en Jansson med Svensk Anjovis som vi hade sparat sen vi var i Stockholm i Julas, det blev även stekt Knacki o kokta ägghalvor med svensk Kaviar. Senare på kvällen så blev vi bjudna på grillparty hos våra Canadensiska vänner även baren som låg 3 m från oss bjöd på drinkar för dom tyckte att vi hade så mysigt.        

 Port-Vendres

 Idag den 23/6 ligger vi i Port-Vendres en liten fransk fiskehamn, Här ligger man på fina pontonbryggor, har vatten o el, plus fina dushar, även nära till affärer o resturanger till priset av 42,70 €, vi har även ett bra fungerande Internet (Wi Fi). Kvällen innan låg vi i en hamn som hette Port Leucate där vi lade oss på boj det kallades för Naturiste vi trodde att det skulle vara billigare utan allt lull lull som el vatten WiFi bryggor toaletter dusha rmen icket här kostade det 39,20 € för bara en boj, men vi kunde bada runt båten, även ett kvälls och morgon dopp men för 39,20 vet jag ej om det var värt .