Norden
onsdag 18 juni 2014 - Skrivet av Petter Mogenfelt
Kielkanalen
Kanalliv

Efter några dagar stilla i Kiel har vi slussat in och satt iväg genom Kielkanalen. Innan det fick vi i Kiel ordning på vår autopilot. Vi kom fram till att den tidigare ägaren måste haft den på babordsidan så vi var tvungna att konfigurera om den. I en affär fick vi tag på manualen till piloten och kapten Petter hittade på egen hand lösningen i den efter att butikspersonalen omväxlande läst och omväxlande tittat på den pågående matchen mellan Tyskland och Portugal på TV en ganska lång stund. Piloten har varit en skön lyx. Vi kan alla sitta och slappa och fika och bara småjustera piloten då och då.

Kanallivet har varit lugnt och skönt. Ligger just nu ankrade i Brunsbuttel i slutet på Kielkanalen. Var jättefint väder igår men lite gråare idag. Längs hela kanalen gick en cykelled så jag och Kalle tog chansen igår att byta om till badkläder, hoppa av i farten och springa längs med kanalen en bit. Längre fram simmade vi ut till en ankringspelare ute i kanalen där vi kunde klättra upp och vänta in Jacob och Petter och klättra ombord på Maja igen.

Utöver det inte mycket som hänt. Vi äter jättebra mat (tack Kalle!), nybakat bröd till frukost och lyssnar på Jacobs kinesiskapluggande på dagarna.

Zaijian!

/Anders

Kommentera inlägget