På väg söderut
tisdag 29 juli 2014 - Skrivet av Petter Mogenfelt
Toulouse!

Mer än 50 slussar senare är vi nu i Toulouse. i Skrivande stund gör vi oss redo för att slussa vidare längs canal du midi tillsammans med engelsmannen John i båten bredvid.

Innan kanalen låg vi i Bordeaux, härlig stad men för en seglare så bjuds man på problem. Den enda marinan släper in/ut med i bästa fall ett dygns mellanrum. Vår guide (Reeds) lurade oss till en privat hamn där vi snabbt blev bortschasade. Det slutade på en liten brygga intill slussen. Mastkran hittade vi inte heller så under en nervös halvtimme mastade vi av manuellt mot en (låg) kajkant. 

Senast om en vecka har vi bestämt oss för att nå medelhavet, vilket borde ge oss tid att slappna av på vägen. Fler bilder dyker upp senare när vi har kollat igenom mobilerna också.
Petter på väg över en akveduktImproviserad duschVi seglade förbi fort boyard (fångarna på fortet)La Rochelle, gigantisk hamn med tusentals båtarJacob och Petter navigerarKalle tar en tupplurHamnbassängen på Belle-IleSegling längs norra BretagnePlattläns mot Saint NazaireHär låg vi i Bordeaux