Till Medelhavet Etapp 2
måndag 29 augusti 2016 - Skrivet av Cathrine Cedergren
Arazon – Quiberon (FR) 10 Nm
En ensam man på piren i Port Haliguen, Quiberon

Vi lämnade hamnen på förmiddagen då vi behövde högvatten för att komma ut i hamninloppet. Propellern var nu ren från sjögräs och vi dunkade på i normal takt idag enligt båtmeken. Nu väntade ett par härliga slödagar med sol och bad. Sista semesterveckan och vi är nu ganska nära den flod vi ska gå upp i och lägga båten för vintern. Vi åkte bara rakt över bukten till halvön Ville de Quiberon en lång halvö som består av stränder och fina naturområden.

Vi var framme redan till lunch. Nu var den franska industrisemestern slut och det märktes i hamnen. Lite lugnare och tystare. På piren stod en ensam man och fiskade. Tidigare hade pirarna varit fulla med människor. Många båtar låg öde och det var lite människor som rörde sig i hamnen. I Frankrike finns inga särskilda gästhamnar som i Sverige utan hamnar(båtklubbar) med ordinarie båtplatser som hyrs ut till gäster när den som hyr platsen är borta. Ibland har man också en särskild brygga eller platser reserverade för gäster (visitours). Här fanns en särskild brygga för visitours som vi angjorde. Vi åt lite lunch och sedan gav vi oss iväg på cyklarna till en av stränderna intill hamnen.

Här var det dock full aktivitet. Vi märkte dock att vi var de yngsta på stranden (förutom barnen). Nu var det tydligen pensionärernas tur att ha ”semester” här i Frankrike. Många tillsammans med sina barnbarn. Skolorna börjar här den 1 september har vi fått höra. Samma sak när vi åt middag på ett av hotellen där det bara var äldre par i restaurangen. Restaurangen hade fantastisk utsikt över Nordatlanten.

Länk till fotoalbum: Quiberon
Kommentera inlägget