Båten Bojan! - augusti 2016
torsdag 25 augusti 2016 - Skrivet av Caroline&Christofer
Anholt, Grenå, Samsö och Nyborg.

Framme i Nyborg, mysig liten stad!

Efter en blåsig och vågig färd i lördags till Anholt bestämde vi oss för att stanna där på söndagen. Det var en mysig liten Ö som bjöd på 80 % öken och en lång härlig sandstrand. Det blev en liten promenad till öknen, genom byn. Byn bestod av en kyrka och en mataffär som stängde 12.00. Lite utanför byn låg öns skola, där arbetade en förskolelärare och en lärare och totalt fanns 30 elever i olika åldrar. Ett pyttelitet samhälle. Väl framme vid öknen blev det vätskepause. På vägen tillbaka till båten fick det bli glassfika i solen ?? Eftermiddagen tillbringade vi på stranden med lite idrottsaktiviteter! Kul! Behöver man vila är nog Anholt ett hett tips att åka till!

På måndag morgon bar det iväg till Grenå, lite blåsig och guppig färd men bra mycket lugnare än den förra. Vi passerade rakt igenom en massa vindkraftverk, lite häftigt att se på så nära håll tyckte barnen! Väl framme i Grenå blev det en lugn kväll, lite skolaktiviteter och lekplatshäng! På morgonen bar det i väg till Samsö, härligt väder hade vi på havet, skönt! Barnen kunde klättra omkring fritt på båten utan att vara rädda att trilla i. Samsö hade en supermysig liten hamn med ett litet bageri och små pittoreska affärer. I morse åkte vi vidare till Nyborg, ännu en härlig dag på havet med strålande sol ??När vi kom fram fick vi hjälp av en mycket vänlig familj att lägga till! De stod redo på bryggan när vi kom in! Hela familjen var utrustade med scoutskjorta och slipps ?? Vi fick även påhälsning av en man som var ute efter liknande mediciner som Michael Jackson åt, han undrade om det gick att köpa billigt i Sverige...

Här finns både kul lekplats och Mc Donalds. Beroende på hur båten mår bär det vidare imorgon! Skulle dock gissa att barnen hade uppskattat en dags vila med mycket skola och lite lekplatslek! ??????

Kommentera inlägget
söndag 21 augusti 2016 - Skrivet av Caroline&Christofer
Varbergs hamn samt segeltur mot Anholt, Danmark.
Tuffing på cykel!

Igår hade vi en mysig dag i Varberg. Christofer fixade med båten medan jag och barnen han med båda lek på stranden, lunch på hamnkrogen, lek på lekplatsen och glassfika ?? På kvällen fick vi besök av en kompis till första ägaren av båten. Han hade firat att det var fredag, vilket gjorde besöket rätt intressant. Samtal till första ägaren, och annat kul. Christofer var sådär nöj ??

I förmiddags bar det iväg till Anholt, Danmark. Till att börja med var det en ganska trevlig färd men efter någon timme började det blåsa upp, regna och vågorna blev stora ???? Lite för stora för fyra utav oss! Vi var rätt ensama på sjön föruton några lastfartyg. Christofer skötte båten medan vi övriga hängde i dörröppningen. Bästa stället för att inte ramla i samt slippa sjösjukan. Gustav testade en av våra specialinköpta påsar för dessa endamål, vi övriga klarade oss bra! Att vara inne var inte att tänka på! Dessuton var det bombnedslag av grejer där! Det blev mycket statisk träning för lårmusklena, får se om jag kan gå imorgon ?? I slutet av färden lugnade det ner sig och vi fick en fin insegling i Anholt! Allt gick fint förutom att vi blev uppfostrade av en svensk medelålders dam, tur för henne att Christofer befann sig i båten ??

Nu sover alla sött och imorgon tar vi en vilodag här för att utforska ön ??????????

Kommentera inlägget
torsdag 18 augusti 2016 - Skrivet av Caroline&Christofer
Första turen

Så var det äntligen dags! Så många avgångsdatum vi haft, som blivit uppskjutna av den ena efter den andra anledningen. Men idag, eller igår, 19.30 så kastade Bojan loss från Bua hamn. På bryggan och vinkade hej då stod mormor, morfar, voven Tindra, farmor, farfar och våra fina grannar. ??

Det blev en fin kvällstur till Varbergs hamn som är första stoppet. Det var sparsamt med vind samt ett fåtal mindre reparationer som behövde göras under färden, så 23.30 var vi på plats. Tre trötta barn somnade så snart båten låg säkert vid bryggan.

Första turen blev en positiv upplevelse för alla. Fantastiskt fin kväll som bjöd på en vacker regnbåge, mysig solnedgång och spöklik måne. Bäst av allt var att vi fick underhållning av en familj tumlare en bit av resan. Supersöta! Gustav ville ha dem i bur för att kunna klappa på, men Elisia var snabb att påminna honom om filmen Rädda Willy, och berättade att de trivs bäst i frihet.

Imorgon måste Christofer se till att duschen i båten fungerar, mycket viktigt! ?? Sedan bär det av på vidare äventyr! ??????

Kommentera inlägget