Les Saintes före 2015
tisdag 26 maj 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
26:e maj 2006
Arkitekten sa vi skulle öppna en magnum

Igår var sista datumet att överklaga vårt bygge på Les Saintes. Inget har kommit in och vi har automatiskt ett komplett bygglov. 

Arkitekten har skickat de slutgiltiga ritningarna för godkännnde

Då och då känns livet extra bra

 

Les Saintes före 2015
tisdag 5 maj 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Lämnar Les saintes
Livsfarlig båt

Nu har vi lämnat Les Saintes. Tanken var att vi skulle övernatta på vårt favoritställe på Dominica. En liten oas med en sötvattenflod och mycket vacker omgivning. Plus restaurang förstås. Det är för djupt för att ankra men det finns tre mooringar där som är fria att använda.

På en av mooringarna ligger en ”Joshua”, påbyggd med så mycket grejor så man undrar hur ägaren får plats över huvud taget. Måste vara helt livsfarlig att segla. Inte bara segla föresten bogspröt var förlängt flera meter och längst fram satt en vass krok, som en papegojnäbb. Vad han nu ska med den till. Hur som helst gjorde alla utstickande delar båten blev livsfarlig att ligga i närheten av. Och på natten när vinden mojnat låg båtarna för nära så vi kunde inte ligga kvar.

Vi hade haft en hård segling ner med 30 - 35 knops vind (15 -17 m/s) och var ganska trötta så vi behövde sömnen för nästa sträcka som var på över 200 sjömil.

Men iväg bar det mitt i natten i en ännu starkare vind stundtals över 40 knop (20 m/s) som vi dock kunde hantera utmärkt med våra nya segel som både är mer lättrevade och anpassade till båten (när vi beställde seglen gjorde vi dem helt annorlunda). Igen seglade vi i 60 – 90 grader relativ vind, stundtals över 9 knop! Hon kan hon vår Ellinor.

Det blev alltså natt-dag-natt segling i stället för dag-natt–dag men vi kompenserades rikligt de sista timmarna när både vind och vågor la sig till behagliga 20 – 25 knop. Och fullmåne.

Fulla av positiv energi angjorde vi Grenada klockan 04:00

Les Saintes före 2015
söndag 3 maj 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Accepterad
Gåva från en Santois

Les Saintes är känt för att inte gilla utlänningar. Och alla är utlänningar som inte är födda på ön. Även fransmän trots att man är en kommun i Frankrike.

Vi brukar fråga Philippe, vår kompis som är född här om det går några rykten om oss och han brukar svara: Inget speciellt, ni ska vänta på att någon kommer och lämnar över en fisk. Det är det yttersta tecknet för acceptans på ön.

Och nu har det hänt. En Santois kom förbi vår båt och överlämnade tre fiskar och önskade oss en god måltid.

Ett bra tecken

Les Saintes före 2015
onsdag 22 april 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Vårt nya intresse
Fast mark under kölen

La peyre, vår nya bibelNu har vi varit tre dagar p å Guadeloupe. Närmare bestämt i ett industriområde JARRY. Vi har letat inredning och material till huset. Bestämmt kök , badrum, kakel, arbetsbänkar, kyl  o frys, spis toaletter, duschar.

Det blev bra nu har vi koll på vad som finns.

 

 

 

 

Trois-RivieresVi kom tidigt tillbaka till Trois-Rivieres, väntade på färjan 3 tim. Då passade det bra med lunch och sorbét coco.

 

 

 

 

Gott

 

 

 

 

 

 

 

På kvällarna bodde vi på en resort och kände oss som riktiga turister. Ett märkligt avbrott i vårt nya renoveringsliv.

Kommentera inlägget
Les Saintes före 2015
söndag 12 april 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
La Case aux Epices

Söndaglunch blev på La Case aux Epices, , mysigt läge vid stranden och man ser ända till Guadeloupe. Men kvaliten på maten levde inte upp till priset. Men de hade väldigt söta kattungar.

Kommentera inlägget
Les Saintes före 2015
fredag 10 april 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Hike Le Chameau
Gerry, Anne o Anders pustar ut.

gerry o Anne på S/Y Our Alibi låg bredvid oss  i Port Louis. Nu kom de till Saintes,

och vi hade bestämt oss för en hike upp till Chameau. De kom från Dominica där de hade vandrat mycket, så de ville gärna hänga med Det blev en skön tur , de blev imponerade av utsikten. Sedan kall öl i huset.Gerry o Anne

Kommentera inlägget
Les Saintes före 2015
onsdag 1 april 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Renovering
Original

Det finns en gammal järnsäng i huset som jag tycker speciellt mycket om. Rostig. Den var turkosblå. Nu har jag slipat, borstat, lagt på rostskyddsmedel och målat med hjälp av grannens pojke  5 år.

Les Saintes före 2015
tisdag 31 mars 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Revet 50 m från båten
French Grunt

Varje dag simmar jag in till revet och kollar alla fiskar och att lobstrarna är på plats under stenarana. Det är bara 50 m från båten och ca 150 m från huset.

Det är fantastiskt att det finns ett rev så nära stan.

Dagens skörd: Spotted Moray. Ballonfish och Sea rod coral.

 

 

 

 

 

Spotted MorayBallonfishSea rod coral

Les Saintes före 2015
måndag 30 mars 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Mantra 11
Champange

Idag kom Henrik o Lena, Ullis o Per och överaskade med champagne för att  fira vårt fina hus. Trots att skylten inte kommit upp ännu.

Jättekul. Vi träffades här på Les Saintes förra året och hade en trevlig picnic på Anse Mire tillsamans med Philippe och Gunilla. 

Efter drinkande i trädgården blev jag bjuden grilfest på deras båt `Mantra 2".

Jättetrevligt, de kommer att segla tillbaka till europa i maj. Mantra 2

Les Saintes före 2015
fredag 27 mars 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Restaurant 1 TI Bo DouDou
Förrätt Thazaard

Idag 27 mars trodde vi att vår skylt skulle vara på plats. Men icke! Vår arkitekt fick inte tag i överarkitekten, kanske blir det nästa vecka...

Som tur var hade Gunilla och Philippe  ett bra förslag: Middag på 1 TI BO DOUDOU. Först en drink på Coconut, sedan middag på denna högkvalitativa restaurang på stranden.

Så gott, varmrätt: Rocka, efterrätt: Creme brulée.

En båt som rekvisita är alltid bra. Sen var det regionalval så borgmästaren hade ordnat musik.

Kommentera inlägget