Västindien igen 2010 -
måndag 26 september 2016 - Skrivet av Anders o Cathrine
Right on the spot
Även orkansäkra områden kan drabbas

Grenada Marine, där Ellinor ligger har nu gått in i beredskapsläge, allt löst och alla täckningar monteras ner och lagras på säkra ställen.

Håll tummarna, i slutet på veckan vet vi mer. För egen del är vi lugna, allt är stuvat och Ellinor ligger i en säker vagga och är dessutom surrad i betongfundament i marken. Dessutom har vår komps Lyndon åtagit sig (mot betalning förståss) att själv säkra allt som behövs på Ellinor

Kommentera inlägget
Västindien igen 2010 -
lördag 30 juli 2016 - Skrivet av Anders o Cathrine
Dags att ta Mats ur skolan
Hurricane varningarna börjar rada upp sig

Har bokat torrsättning till på tisdag. Helgdagar fram till dess. Men av allt att döma så klara vi oss här på Grenada. Vårt husbygge, däremot ligger betydligt närmare de förväntade banorna.

Dags att åka dit och ge lite expertråd råd till lokalbefolkningen. Eller i alla fall ge dem ett handtag. Om vi nu bara inte är i vägen

Kommentera inlägget
Västindien igen 2010 -
onsdag 27 juli 2016 - Skrivet av Anders o Cathrine
Så var det dags igen
Årets första potentiella hurricane

Ungefär så här dags, faktiskt varje år vi varit här (10) så har de första varningarna kommit månadsskiftet juli/augusti. 

Den här prognosen indikerar redan en nordligare bana för en eventuell hurricane än över oss så det blir nog inget. Skulle den utvecklas hoppas vi att den inte hinner hit före måndag för då räknar vi med att ta upp båten och orkansäkra den för säsongen.

Orkansäkring innebär att man tar bort allt löst på däck som inte klarar vindar på 250 km/tim, lägger båten i en stålvagga och säkrar den vid betongtyngder nergrävda i marken.

Orkaner följer man bäst på http://www.nhc.noaa.gov/gtwo.php?basin=atlc&fdays=2 eller klickar på länken nedan

Länkar
Övrigt NOAA National Hurricane Center
Kommentera inlägget
Västindien igen 2010 -
torsdag 14 maj 2015 - Skrivet av SSB från Ellinor
Baren Grenada Marin

Baren på Grenada Marin är väldigt trevlig. . Kanske ska vi ha något liknande  på Lees Saintes.

Kommentera inlägget
Västindien igen 2010 -
tisdag 12 maj 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Grenada Marin
Vår nya utsikt

Med fast mark under kölen. Idag kom vi upp på land och ligger tryggt i en stålvagga på Grenada Marin..  Två dagar har vi på oss att fixa det sista , sedan flyger vi hem på fredag.

Kommentera inlägget
Västindien igen 2010 -
tisdag 12 maj 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Mors dag
Mother's Day special

Lever man i två världar den Västindiska och den Svenska så får man också två morsdag dagar. Så har Cathrine ordnat det. Man firar också lita olika på de två ställena. Se här en barmeny från Västindien

Kommentera inlägget
Västindien igen 2010 -
söndag 10 maj 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Sunday at the Beach
Grand Anse

Dags för ett brake i all städning och ordningställande av båten. Två segel nere, genuan och focken. Vi tog bussen till Grand Anse en stor strand nära St Georges,.

Mothers Day Special. En mysig bar vid starnden.

Drinken var god.SAVVY

Kommentera inlägget
Västindien igen 2010 -
söndag 5 april 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Lax på grillen

Påskdagen, Anders hade med sig lax från Sverige, perfekt att grilla tillsammans med Henrik o Lena från Mantra 2. Vi satt innanför muren några lokala grannar grillade utanför muren, vi delade vi fick Cabrit des Colombo de fick smaka vår lax.

Tidigare på dagen kom vår lilla grannpojke Clementine 5 år då drack vi sockervatten i Madame Suzannes gamla glas.

Kommentera inlägget
Västindien igen 2010 -
torsdag 2 april 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Anders tillbaka
Isotherm

Anders tillbaka på båten jätteskönt  efter 14 dagars jobb i Sverige. Påskägg hade han med sig också , nytt agregIsotherm magnum, 12/24 voltat till kylskåpet.  Skönt nu slipper vi köpa is varannan dag..

Kommentera inlägget
Västindien igen 2010 -
fredag 27 februari 2015 - Skrivet av Anders o Cathrine
Les Saintes

Framme i Les Saintes efter 28 tim, 200 NM. Mellan 25-35 knops vind hela tiden. De nya seglen är fantastiska, högre fart och Ellinor dansade fram på vågorna som var mellan 2-5 m. Vi seglade 50 grader mot  relativ vind och var ofta uppe i 9,5 knop.

Vi hade snittfart  på 7,2 knop . Landade,  pustade ut. Gick till Philippe o Gunilla sedan Chez Cecile, Sedan middag hos Philippe och  Gunilla med Bläckfisk a la Philippe o Gunilla, härligt.

Vi  fick  med oss hem mango o carambol till fruktsallad i  morgon bitti.

På vägen hem vittjade vi vår brevlåda. Där fanns julkort från Karin o Gunnar Östberg, Tack för vårt första (personliga) brev,

Där fanns också ett brev från  byggnadsnämnden som sa att vi får sätta upp en skylt på tomten att vi har fått byggnadslov den sista mars. Om ingen protesterar mot detta kan vi börja bygga i juni. Fortsättning följer!