Logg - september 2015
tisdag 8 september 2015 - Skrivet av Ove och Birgitta Andersson
Imorgon lämnar vi båten

8 sept. Efter att ha gjort slut på nödprovianten och fixat med båten under några dagar är det nu dags att påbörja resan hemåt. I morgon bitti blir vi skjutsade från Lagarde till en järnvägsstation för vidare färd till Paris och flyget till Stockholm. Nu har vi härliga 23 grader varmt här!

Kalops med rödbetor och Bullens och ett gott vin

tisdag 1 september 2015 - Skrivet av Ove och Birgitta Andersson
Målet är nått
Vinterhamn

1 sept. Idag regnar det och temperaturen har sjunkit till 20 grader. Nyss var en av marinans mekaniker på besök och kollade vad de ska hjälpa oss med inför vinterförvaringen i vattnet. Mekanikern Bill är skotte så vi kunde tala bra med varandra. Alternativ kanalkryssare

31 aug. Lagarde. Hyrde marinans häftiga retrobil Citroen 2CV och knattrade iväg på utflykt till Saverne och Sarrebourg. Bara bilen i sig var en upplevelse. 

Häftig bil

Utflykt

30 aug. Cyklade runt i 35 graders värme och tittade i den lilla byn Lagarde som är utan affär men har en fin restaurang.

29 aug. Vi fick ett överraskande uppvaknande på morgonen i hamnen i Einville au Jard. Alla fem övernattande båtar låg och drev i hamnbassängen. Någon hade roat sig med att släppa alla förtöjningar. Det var spegelblankt vatten så inget hände.

Efter omförtöjning och frukost fortsatte vi sista biten mot vår vinterhamn Lagarde. Fem slussar senare, i den grundaste kanalbiten hitintills, i 30 graders värme var vi framme. Vi blev väl mottagna av Jacques som är bossen och talar hyfsad engelska. 

Här är det inte mycket tillgodo

Kanalbild