The Voyage 2013
tisdag 22 oktober 2013 - Skrivet av Jan Lindblad
Umag, 22 - 23.10

22.10
Kroatiens sista utpost före Slovenien var målet för dagens etapp. 6m/s från sydväst var inte mycket men förde oss ändå sakta norrut. Sträckan var knappt 20 Nm så vi utnyttjade vindkraften.
Enligt vår bibel (pilot book) skulle det i Umag inte finnas mycket att se så man kunde lika gärna ta det lugnt ute på havet.
Framme i ACI marinan fick vi igen en plats vid en betongpir vilket gör klivet iland litet utmanande då vattenhöjden här stiger och sjunker med ca 1 meter! Ligger man vid en ponton så märks det ju inte.
Promenaden till staden visade att den var ganska intetsägande, men en verkligt liten gammal stad fanns här också, dock ganska stängt verkade allt vara. Torget med klocktornet var vackert.

23.10
Väderrapporten lovade uppehälle för idag så vi beslöt att som en avslutning på vår månad i Kroatien spela en runda på Golf Club Adriatic som liggen endast 10km från Umag. Det blev en skön runda med ett trevligt par från Slovenien. Inget hisnande resultat men med bara en par rundor denna sommar kan man inte vänta sig så mycket. Huvudsaken var ändå att se nya vyer och samtidigt spela golf. Naturen var verkligt vacker och omväxlande här.
En god risotto i Najans salong fick avsluta seglatsen här – i morgon bär det av mot Slovenien.

Länk till fotoalbum: The Voyage, week 43
Kommentera inlägget