Chris och Lisa
Skrivet av Christian
Lisa
Lisa vid rodret 2011

Pensionerad familjeläkare

Jag har seglat med Chris och barnen men är inte lika gripen, älskar mitt sommarställe och vill se mer av barnbarnen.

 Vi får se hur det blir med ”längeseglandet”, Chris har en tuff uppgift framför sig men han lyckades i och för sig övertala mig att åka med på FN-året i Mellan Östern och det har jag aldrig ångrat........  

Chris och Lisa
Skrivet av Christian
Chris
Chris njutningsseglar 2010

Pensionär, f.d. "officer och tjänsteman" dvs halva yrkeslivet Arméofficer och den andra halvan CISO i Stora Enso Oyj dvs Chief Information Security Officer.


Vi hade inga båtar i familjen när jag var ung men trots det eller kanske därför skickades jag på seglarläger på Fejan (-63) och Malma Kvarn (-66) under tonåren.
Tack Mamma & Pappa för det!
Sedan dröjde det 8 år innan jag seglade igen och då som skeppare på en Karlskrona Viggen under 2 veckor på västkusten med 3 kamrater från Krigsskolan Karlberg. Det blev en i flera avseenden blöt övning!

Lisa och jag har hyrt båtar i 28-30fots klassen i Sthlms skärgård ett antal somrar sedan slutet av 70-talet men med stark konkurrens av sommarstället och golfbanan. Som längst seglade vi Bullandö – Västervik ToR under 3 veckor.

Jag har alltid drömt om att få äga en större båt och sagt att det är kanske det enda förutom sådant jag inte kan kontrollera som skulle kunna få mig att ge upp golfen (tillfälligt).

Vi har seglat med goda vänner i Grekland och Kroatien samt med Lasse Hässler i Karibien och fått smak för värmen och jag har seglat jorden runt i soffan många gånger.

Jag har drömt om att längesegla i Medelhavet som livskrydda ”after work” och därför investerade vi i Freja 2009.
Eftersom Navigare-Yachting hade som krav att skepparn och 1:e styrman måste ha Kustskepparexamen så blev det full fart med studier på Medborgarskolan hösten och vintern 2009--10 och efter en hel del plugg klarade vi våra examen med god marginal.