Grekland 2016
tisdag 21 februari 2017 - Skrivet av Christian
Sista seglingen
Seglad väg vecka 43 2016

I oktober hade vi bokat 3 veckor som från början var tänkta åt nästa ägare av Freja men eftersom den tilltänkte köparen inte var intresserad av att disponera Freja då så tog jag sista chansen att få segla. Vi hade just fått ett barnbarn och Lisa ville bl a därför inte komma med så med lite tur fick jag ihop en besättning med nödvändig nautisk kompetens för att få segla.

 

Länk till fotoalbum: 2016
Kommentera inlägget
Grekland 2016
måndag 20 februari 2017 - Skrivet av Christian
Starten
Ankarsup i Perdika söndag kväll. Eva, Hans, Rosie-Marie och Peter

Väl koordinerade flyg innebar att vi landade i Aten med bara några minuters mellanrum och snart bar det av i 2 taxi till Lavrion där en mindre crew från Navigare-Yachting mötte. Endast ett mindre antal båtar skulle ut nu i säsongens sista skälvande dagar.
Min besättning bestod av Hans och Eva som ingår i bioklubben som tittar på film och äter middag ett antal onsdagar på året samt Peter och Rosie-Marie som är deras goda vänner. Hans och Peter är båda sjöofficerare, minörer, så bättre kompetens kunde jag knappast få ombord. Dessutom gillar alla fyra att laga mat så jag fick en service ombord som var helt fantastisk under veckan.

Besättningen drog iväg för att proviantera på My Market och jag for iväg till förrådet för att hämta våra grejor. Det var inte kul att upptäcka att båda skåpen märkta" Freja" var olåsta och tomma och att det rådde ganska stor oordning i hela Navigares förråd. Efter en stunds letande hittade jag några plastpåsar som innehöll en del av utrustningen men egentliga all vår extra köksutrustning var borta. Åter på båten forsatte incheckningen med en ordentlig genomgång. Båten var i bra skick men det saknades som vanligt en del grejor som fick kompletteras från förrådet eller grannbåtarna som inte skulle ut denna vecka. I sista ögonblicket precis innan Navigares crew skulle dra upptäckta jag att högen med sängkläder saknade det mesta inklusive handdukar.

Middag avåts på en trevlig familjekrog invid fiskmarknaden som jag besökt flera gånger tidigare. Väldigt lite folk ute på stan jämfört med vad jag har sett vid tidigare seglingar. Men så här sent på året har vi aldrig startat en segling.

Länk till fotoalbum: 2016
Kommentera inlägget
Grekland 2016
söndag 19 februari 2017 - Skrivet av Christian
Till Perdika

Fortsättning följer....

Länk till fotoalbum: 2016
Kommentera inlägget