2014 - april 2014
onsdag 30 april 2014 - Skrivet av Zarih
Förgiftad

Nu är det bara 1/4 av botten kvar. Christer blev mycket sjuk av slipningen och målningen. Nu har han lärt sig den svåra vägen varför man ska vara skyddad när man gör sådant. Med lite tur är det uppehåll imorgon så vi kan göra färdigt. Är det inte det, åker vi nog till Söderköping och äter glass på Smultronstället. Mums

Kommentera inlägget
söndag 27 april 2014 - Skrivet av Zarih
Målning och oljning
Träkepsen som ny

Nu har vi allt haft tur med vädret. Soligt och varmt är perfekt för slipning, oljning och bottenmålning. I fredags slipade jag och Annso allt trä. På lördagen när jag hade arbetsplikt på klubben slipade Christer undervattenslinjen och Annso bottenmålade. Blev fint om tusan. Även trät fick lite olja vilket gör att båten inte ser lika bedagad ut. Trä måste skötas om annars blir det grått och fult. Ger ett slitet uttryck. 

Idag var Christer sjuk så jag åkte in och slipade och målade själv. Inte så mycket kvar nu. Hon ser genast piggare ut. Men man blir lite underlig av bottenfärgen. Den luktar inte mumma om man säger så. Handlade på vägen hem. Såg ut som en myling. Smutsig var bara förnamnet. På torsdag om det är uppehåll tar vi resten. När hon ligger i vattnet ska reling, styrhytt och akterdäck få sig en omgång. 

Kommentera inlägget
måndag 21 april 2014 - Skrivet av Zarih
Inbrott #2
Nya låset

Vad är oddsen? Två inbrott inom en vecka. Det nya låset som Christer fnulade med i tolv timmar är nu ett minne blott. Dörren stod vidöppen när vi kom imorse. Larmet gick igår vid 22:10 men vi åkte inte in. Vi har 50 km till båten och vi hade inte kunnat göra något i mörkret.

Båten blev tvättad undertiden vi väntade på polisen. Vilket tog lång tid. Men nu är hon i alla fall ren och fin. Tyvärr kunde vi inte låsa henne eftersom vi inte kunde fixa dörren och låset. En ny trälist och dörrkarm måste ordnas och nya verktyg måste inhandlas. En gång är ingen gång, men två är tramsigt. Man blir ledsen. 

Imorse glömde vi stänga av larmet vilket skrämde slag på mig. Detsamma kände nog den som bröt sig in igår. 

Kommentera inlägget
fredag 18 april 2014 - Skrivet av Zarih
Trist start
Dörren sönder

Jaha, då har vi haft inbrott på båten. De hade öppnat nödluckan på akterdäck men antagligen tyckt att det var för jobbigt att ta sig in och ut, så de bröt upp dörren istället. De hade öppnat alla luckor de hittade, tryckt på allt som gick på jakt efter ja säg det. De släppte ut ankaret i backen, och stal det lilla som fanns att stjäla. De lyckades få igång huvudsäkringen och satte igång alla lampor och sedan lämnat det öppet och tänt. Vilket betydde att alla batterier var döda. 

Så himla trist. Christer var vid båten 12 timmar igår och lyckades trots brist på verktyg (de stals) sätta in ett nytt lås. Nu är båten återigen låst och larmad. Men vilken trist start. I helgen väntas sol och värme och pyssel med båten. 

Kommentera inlägget