2014 - juni 2014
måndag 30 juni 2014 - Skrivet av Zarih
Målning
I målartagen.

Nu är styrhytten målad två gånger. Blev riktigt fint. Det som tar tid är själva maskerandet av fönster och trädetaljer men när det väl är gjort går det fort. Färgen torkar snabbt tack och lov så vi hann måla färdigt innan regnet kom. Nästa del som ska målas är bysstaket. 

Som det verkar får avfärd vänta till torsdag. Slussa i regn är verkligen inte roligt. Vädret kan man inte göra något åt, tyvärr. Så länge vädret spelar oss spratt pysslar vi på båten mellan regnskurarna. Det är helt ok det också. En fördel är att man inte behöver åka fram och tillbaka utan kan jobba och sedan sova på båten. Utnyttja de fina morgontimmarna. 

Kommentera inlägget
fredag 27 juni 2014 - Skrivet av Zarih
Ännu mer slipning
Slipar bort rost och flagande färg.

Slå upp ordet dammig och min bild dyker upp. Dammigt, trångt, omöjlig arbetsposition är bara förnamnet. Men nu är sidorna på styrhytten färdigslipade och rostskydd påmålat. Det finns nog inte en muskel som inte skriker just nu. Jag hann färdigt innan regnet, åskan och blixten kom. 

Christer pysslade med elen undertiden. Vi fick lite gjort. Det verkar inte som vädret tänker stabilisera sig. Jag, vi är inte sugna på båtsemester om vädret ska fortsätta vara så här. Då kommer vi bo och jobba på båten i hamn där hon ligger istället. Men det funkar också. Vi får mycket gjort när vi båda jobbar samtidigt. Han har en dags arbete kvar på en car port, sedan kan även han vara på båten och jobba. 

Kommentera inlägget
söndag 8 juni 2014 - Skrivet av Zarih
Slipning med mera

Vädret i helgen har varit comsi comsa. Vi har dock fått lite gjort. Plottersladden är dragen och inkopplad. Nya ekolodet är färdigt. Ja, sladden är dragen. Styrhyttstaket slipades där det behövdes och rostskyddsmålades. Skarndäcken är skrubbade och rena. Vi hade tänkt att åka en tur men motorerna gick inte igång. Förmodligen ett kabelfel eftersom ingen av motorerna gick igång. Men det ordnar sig det också.

Vi vaknar inte riktigt lika tidigt som förra sommaren men jag undrar vad det är som gör att hundarna vaknar. Betydligt tidigare än hemma. Oh, glömde jag ju. Ventilerna är utbytta mot nya solcellsventiler. Luckan i fören är tätad. Nu läcker bara genomföringen i styrhytten. Sedan ska det vara slutläckt. Jag sover dock gott ombord. Imorgon är det arbetsdag. Christer och hundarna åkte hem. hade jag åkt med hade jag bara vänt så att säga. Skötseln av båten börjar komma i fas. Känns bra. 

Kommentera inlägget
lördag 7 juni 2014 - Skrivet av Zarih
Prov
Nya namnskylten

Just nu väntar vi på bättre väder. Idag har det ösregnat i stort sett hela tiden. Under den korta tid som det var uppehåll och lite sol passade vi på att täta luckan i fören. Den läckte lite och det är så irriterande med blöta sängkläder. Lagningen ser dock ut att hålla.

I morgon ser det ut att bli fint väder och då slipar vi nog bort det gamla namnet, har en avdöpningscermoni och ett dop. Sedan heter hon Alice på riktigt. Igår när det var soligt och fint gav sig Christer i kast med läckande ventiler. Bytte ut de gamla mot nya solcellsventiler. Hon blir mer och mer redo för sommaravfärd. Dock lite kvar att pyssla med. Det är ljuvligt att sova på båten. Kompisen och hennes hundar var här ett dygn, vilket var mycket trevligt. Jag sov som en klubbad säl. I tryggt förvar av en schäfer och en doberman. ??

Kommentera inlägget