Gran Canaria, 2005, 2006
fredag 3 mars 2006 - Skrivet av Anders o Cathrine
Vi vill inte väcka anstöt men
Hela familjen på solsemester

Nu är vi sedan en tid tillbaka till värmen på sydligare breddgrader. Vi har fram till nu under vår segling jagat söderut för att hålla jämna steg med höst och kyla.

Emellertid, efter vårt besök i Sverige är nu läget det omvända. När vi kom tillbaka till båten är sommaren här med ljumma dagar och kvällar. Och bättre blir det hela tiden (vi har efter våra år i Medelhavet lärt oss att vi inte har några problem med värmen - tvärtom)

Men, kontrasterna mellan jobb och segling, -mellan sommar och vinter, -mellan att helt disponera sin tid själv och inordna sig i jobb och samhälle, -mellan skridskoåkning och segling, innebär enorma omställningar.

Under våra nattseglingar t ex är månen vår ledsagare som sitt varma ljus vägledare i natten. Nästa stund sitter man på pendeltåget till Kungsängen med ryggsäck, pik och skridskor i vintermorgonen och ser samma måne men nu i ett blekgrått ljus, stel och utan värme. Ofattbart, man måste ruska om i huvudet för att förstå var man är någonstans.

I Sverige reviderar jag vad mina kunder gjort sedan sist. Mellan dessa möten förverkligar jag och Cathrine våra seglarplaner. Vi får kämpa med vad Luther och vår uppfostran gjort med våra sinnen. Der är arbetsamt att kasta av sig uppfostran och onödiga pliktkänslor

****

Annars roar vi oss så gott vi kan. Gran Canaria har karneval sedan en månad. Den tog slut igår så nu får vi tillfälle att vila ut oss. Skall bli skönt

Temat för karnevalen var att låta de canariska männen leva ur sina kvinnliga sidor. Och det gör de verkligen. Gatorna är fyllda med de mest fantastiska figurerna där ingen kan vara för avvikande. Normen för vad som är normalt är helt borta. Unga vackra par, där en är man och en är kvinna, -eller tvärtom, -eller av samma kön, -eller varför inte av ett tredje kön. Utseendet, klädval och kroppar ger ingen vägledning. En karneval med människor som festar dygnet runt i de mest fantastiska skepnader.

Mitt i de böljande, dansande människomassorna möter vi dessa fantastiska figurer. Man, kvinna, polis eller utklädd polis, präst eller??  Som sagt de yttre attributen som vägledare är borta, endast fantasin sätter begränsningar.

Gator och torg kokar av ”människor” men alla är vänliga. Aldrig något bråk trots den enorma blandningen av folk, alkohol och förmodligen droger. Alla är glada och festar.

Som sagt kontrasterna är överväldigande.

****

Ang seglingen kan vi meddela att vi hyrt ut vårt hus ytterligare 3,5 år till samma familj, så den delen inklusive ekonomin är ordnad. Vad vi skall göra under denna tid står ännu skrivet i stjärnorna.

Jag har jobb fram till i höst så till september/oktober håller vi oss i Europa.

Anders&Cathrine

PS Kantarellerna frodas fortfarande i bergen och är stora, fasta och med fantastisk smak

Kommentera inlägget