Gran Canaria, 2005, 2006 - maj 2005
onsdag 11 maj 2005 - Skrivet av Anders o Cathrine
Sedan december
Väntans tider

Har vi fantiserat om sista veckan i april när vi skulle ta vår nya båt i besittning. I januari beställde vi de arbeten som vi villa ha utförda innan vår stora resa som vi beräknat starta första halvan i juli. Med marginal skulle båten vara klar till i början av april. Den 24 april stack jag ner till Holland en vecka för Cathrine och Martin för att göra båten helt segelklar och för att sedan ta båten till Grönviksvägen för att där ha c:a 2 månader på oss att göra de sista anpassningarna.

Jag kommer väl ihåg den sista blicken ner på bryggan när jag reste och gladdes åt att nästa gång jag ser bryggan kommer vår nya Ellinor att ligga där.

Väl i Holland visat det sig att varvet i princip inte ens hade börjat arbeta med båten trots noga utarbetade tidplaner osv. Krisplanering med varvet som lovade att ställa upp med alla resurser de hade. Senareläggning av Martin och Cathrines resa och massor med arbete.

Efter några dagar drar jag i handbromsen. Det går för fort på bekostnad av kvalitén enligt mitt förmenande. Besiktningsman inkallas och jag anlitar honom som projektledare och kvalitetsgarant. Varvet godkänner detta. Ny tidplan: Sjösättning 17 april, båt helt klar den 21:a. Då åker jag ner över helgen för att slutinspektera. Den 10:e juni är det nya planerade datumet för hemsegling som får ta maximalt 10 dagar.

Sedan den nya planeringen gjordes höll jag mig undan från båten. Det blev för jobbigt helt enkelt och allt är till fast pris. I besiktningsmannes uppdrag ligger också vitesförhandlingar osv

Men det fina i kråksången var att Martin inte kunde planera om sin resa så vi fick en fin semester i Holland ihop, vilket även Cathrine och jag fick då hennes nya resa inte gick att boka om och då varvet bekostade våra hotell.

Så söker ni guider till Holland och Amsterdam ställer vi gärna upp. Vi vet t ex att drottningens födelsedags festas av i tre dagar på ett helt osannolikt sätt. Amsterdam fylls på med c:a 800 000 festsugna besökare, Staden stängs i princip helt av och det är fest överallt på land och på kanaler. Helt otroligt.

Martin läser arkitektur och jag fick fina föreläsningar om de Holländska byggnadsstilerna. Många museer, barer och tvivelaktiga miljöer hann vi också besöka.

Vi vet också att Holland kan vara mycket mycket kallt i maj.

Hälsningar

Anders o Cathrine o Martin

Kommentera inlägget