Gran Canaria, 2005, 2006 - augusti 2005
lördag 27 augusti 2005 - Skrivet av Anders o Cathrine
Att dela säng har fått en ny mening
Frukost i 6 knop

Cathrine och jag har alltid delat säng och det gör vi nu också bara det att det vi nu delar är sängvärmen efter den andre. Cathrine går upp när jag lägger mig nämligen. Fast vi har hittat en bra rytm: Cathrine tar 21 – 02 passet och jag tar vid 02:00 tills Cathrine vaknar. Då kommer hon upp med färsk fruktsallad och frukost (som vanligt).

Vi gjorde Stockholm - Kiel i ett svep 500 distans som blev en bra genomkörare både för oss och för båten. Natten i Kiel tillbringades sedan vid Kiel Yacht Club där vi delade redden med fantastiska 8:or. Kändes bra och Ellinor skämdes inte för sig i sällskapet.

Nu tar vi det lugnt genom Kiel kanalen och reparerar battle scars (skit i dieseltankarna saker som inte var så bra stuvat i bonnkryss med kuling och höga krabba sjöar i näbben mm mm) Gissa när vi fick problem med dieseln? Jo kl 12 på natten när vi rundade Gedser i hög sjögång med massor med last och fiskefartyg runt oss i natten. Förståss. Men med våra back up system vi installerat i sommar har vi rätt ut alla problem. So far!

Vid Rendsburg spelade man Svenska nationalsången högt över kanalen när vi passerade. Kul.

I natt Brunnsbüttel i morgon Cuxhafen för att sedan avvakta rätt väder för nästa etapp till England. Kanske. Om vi inte tar någon annan väg.

Vem vet?

Anders & Cathrine

Kommentera inlägget
onsdag 24 augusti 2005 - Skrivet av Anders o Cathrine
Månsken och vinden har just lagt sig

Mellersta Östersjön kl 04:00

Huset uthyrt och fett mycket förändrat och utvecklat på båten. Ofattbart hur mycket stress det är att uppsöka en värld utan stress.

Att segla iväg ensamma med bara seglingen som mål känns helt overkligt. Men idag har vi seglat hela dagen i 6-7 knop och 4-6 meter per sekund bidevind. Och solsken förstås. Nu är klockan 04:00 och Cathrine har haft vakten sedan nio igår. Det har nog varit värt allt slit ändå.

Som sagt vinden har lagt sig och vi går för motor. Har suttit ute en stund i månskenet. Nu har jag satt på radarn och sitter inne med en kopp te vid datorn. Även detta overkligt.

Fast det tänker jag inte göra längre. Måste upp i sittbrunnen och njuta av månskensglittret…

Vi hörs

Anders&Cathrine

Kommentera inlägget