2020 Karibien
torsdag 16 januari 2020 - Skrivet av Håkan Börjesson
Trinidad 2020-2
Jerk Chicken
Alla arbeten fortsätter. Idag har har jag hissat ner jollen på marken för rengöring och pumpning. Utombordaren har provstartas. Men först fick jag ta några dunkar på kärran bort till grannmarinan för att köpa bensin. Jag har också lagt sista handen vid bottenmålningen. Akterankaret har slipats av med vinkelslip och strukits med kallgalv. Det ser inte så vackert ut längre, men som ankare är det inget fel på det. Detta är bara ett axplock av allt arbete som pågår.
 
Jag vaknade annars vid 05.30 av ett ett kraftigt brak bak i aktern på Unicorn. Det är ju där jag sover. En kraftig squall med häftiga vindar och regn lyckades blåsa omkull stegen. Inte bra, hur skulle jag nu kunna ta mig ner till marken. Jag fällde ner badstegen och klättrade så långt det gick på den, men den räcker ju inte så långt. Sedan blev det till att hoppa resten ca 2 m. Det märks att man inte är 25 år längre. Men ner kom jag utan skador.
 
Ikväll blir det en liten paus i arbetet. Jag skall promenera över till Power Boats grannen för lite BBQ tillsammans med andra seglare. Som syns på bilden har jag marinerat kyckling i jerk-sås. En sorts kryddig grillsås. Jerk-chicken är vida berömt i hela Karibien och det kan man hitta i nästa varje gathörn. Det skall bli trevligt med lite avbrott i allt jobb.
 
Inte vackert
Före slipning. Resultatet kommer i morgon