Logg 2016
söndag 3 juli 2016 - Skrivet av Ove och Birgitta Andersson
Segelbåt igen

11 juli. Fin morgon men lite disig Disig morgonoch vinden från rätt håll för seglingen till svenskt vatten. Häftig klippaMöns Klint är vacker. Och det är svenska kusten också.

10 juli. Iväg med regnkläder på. Det var många båtar som väntat och som nu gav sig iväg mot alla de mål. Av regnet blev det inte så mycket och vi fick en fin dag med segling i västvindar till Klintholm på Mön. Barfota på strandenDär var det ont om plats men Ove såg en liten tom brygga där vi fick en egen plats ett tag men strax kom en tysk granne och sedan var det fullt. 

9 juli. Vindprognosen dålig, för mycket vind för att ge oss iväg från Gedser. Buss ikke i rute???!!Tog istället en busstur till Nyköbing, vi tyckte det var en ganska trist stad men kul med en busstur på danska landsbygden.

8 juli. Klockan på ringning 06.30 - tillhör ovanligheterna, vi är inte vana vid tidiga morgnar. Från morgonen till 15-tiden en jättefin lucka i vädret och vi gav oss iväg från Burgtiefe i solsken. Vi hann precis i hamn innan de första regnstänken kom. Nu på kvällen regnar det och blåser 13-15 m/s. Vi är i Gedser i Danmark och den tyska ordboken och artighetsflaggan kan läggas till handlingarna.

7 juli. Kvar i Burgtiefe. Cyklade till Burg strosade runt, gick i affärer, åt pizza och Ove gjorde ett välbehövligt besök hos en frissa! 

6 juli. Lite orolig natt även om vi ligger bra. Det gungar och skvalpar och vi har dubbla linor överallt. Vindmätaren har pendlat mellan 15 och 24 meter ett dygn nu. Det är faktiskt svårt att promenera mot vinden och många har toppluvor och kapuschonger på huvudet. Fehmarn är en jättefin semesterö med låånga sandstränder som ingen ligger på i denna blåst. Positivt - inget regn idag.

5 juli. Fint väder men prognosen dålig. Hård vind p gångSom kanalfarare tittade vi bara på lodet nu är det vindmätaren också!Hårda nordvästvindar Idag stannar vi på Fehmarn. Passade på att tvätta en maskin i det fina tvättrummet med 3 tvättmaskiner och 2 tumlare.

4 juli. Hissade segel försiktigt och testade att allt fungerade. Ganska fint väder men några mörka moln och vi fick några regnstänk innan vi la till i Burgtiefe på Fehmarn. Många båtar men långt från fullt.

3 juli. Efter några bra dagar på Trave Werft är Mitralis återigen segelbåt. Vi kan verkligen rekommendera varvet, bra service till bra pris. Tusentals båtar i hamnarnaNu ligger vi i en marina i segelmetropolen Travemunde bland tusentals båtar. Vädret har varit blåsigt och regnigt men solen har tittat fram då och då! Trutar gillar också krabborPå vår cykeltur fick vi se att även trutar är finsmakare och fångar och kalasar på krabbor!

29 juni. Tuffade iväg till Trave Werft och efter bara 30 minuter var vår mast framtagen.