Logg 2016 - juni 2016
onsdag 29 juni 2016 - Skrivet av Ove och Birgitta Andersson
Långa raksträckor

25 juni. Liegestellet i Wulfsdorf tillsammans med 5 pråmar och en motorbåt.

24 juni. Midsommarafton! En slussning, 23 meter neråt. Mycket åska och regn men också sol och över 30 grader. Det blev mycket duschande på badplattformen. Badning förbjudet i den mycket fina hamnen i Uelzen.

23 juni. Sista etappen på Mittellandkanal och nu svänger  vi in på Elbe Seiten kanal som har oändliga raksträckor. Många pråmar idag, varmt och fint väder. Stannade på ett liegestelle vid Bad Bodenteich. Där låg redan en svensk segelbåt på hemväg och som vi mött tidigare. Handlade midsommarmat!

Kommentera inlägget
onsdag 29 juni 2016 - Skrivet av Ove och Birgitta Andersson
Kort medåka

26 juni. Kom precis i rätt tid för att slinka in i båthissen Luneburg för att åka 38 meter ner tillsammans med en pråm och en motorbåt. Eftersom en av de två hissbassängerna var avstängd pga reparation var det väldigt mycket trafik. ElbeSedan några kilometer på Elbe som bara strömmade emot lite grand. Vi tog vi oss kalasfint till Lauenburg.

onsdag 29 juni 2016 - Skrivet av Ove och Birgitta Andersson
Många båtar

28 juni. Ett 10 tal båtar iväg samtidigt och slussarna blev fulla när hela konvojen kom. Alla skulle igenom de 5 sista slussarna på ELK. Vi hängde på ett par båtar och fick en spännande färd genom Lubecks kanaler till Hansahamnen som var full. Vi fick först ta en plats mot den höga kajen och klättra på stege men efter ett par timmar lättade en båt från bryggan och vi fick en bra plats.

27 juni. Plötsligt många båtar, alla ville slussa in på Elbe Lubeck kanal. Det är vår sista kanal med slussar.Många i slussen Alla 11 båtar gick i konvoj till djupa Mölln där samtliga gästplatser blev upptagna. 

torsdag 16 juni 2016 - Skrivet av Ove och Birgitta Andersson
Mittellandkanal

22 juni. Stannade i Abbesbutteler. Ett litet ställe utan affär men många flotta nybyggda villor. Marinan inte mycket till marina, bara 2 bryggor. Djupet var idag 2,0 m .

21 juni. Efter en snabb slussning tillsammans med  2 pråmar och en motorbåt, stannade vi i Sehnde. Jag, Birgitta gick till en frissa och blev mycket bra klippt.

19-20 juni. Yachthafen Hannover.

18 juni. Hade problem med att komma ut ur hamnen pga vattennivån men som tur var så gick en pråm just förbi som tryckte in lite extra vatten och vi gled ut. Inte kul med skräp i propellernEfter några mil fastnade för andra gången något under båten som gjorde att allt började vibrera. Det har hänt en gång tidigare, på Rhen, då backade vi kraftigt och hade turen att det lossnade. Det fungerade inte denna gång så när vi kom fram till vår natthamn blev det ett bad för skepparen som tog loss en plastpåse från propellern. Skönt att få veta vad det var och ännu bättre att få det åtgärdat.

17 juni. I regnskurar till Mindens yachtclub. Kom in till första bryggan vid inloppet efter lite bottenkänning. Italiensk afton med live musik, ganska mycket folk.

16 juni. Kom till Bad Essen och la till i den nya fina marinan. Skönt att komma in i en riktig hamn och slippa skvalpet från pråmarna när vi är förtöjda.Bad Essen Ägnade ett par timmar med att strosa runt i den lilla vackra staden.

15 juni. Fin morgon. Iväg och svängde in på Mittellandkanal. Vacker omgivningSolen sken, fåglarna kvittrade och det var en vacker omgivning. Tog natthamn på ett gratis Liegestelle i Bramsche. Det är ont om hamnar på denna sträcka. Kraftigt regn och åska när vi la till men det blev en fin kväll.

måndag 13 juni 2016 - Skrivet av Ove och Birgitta Andersson
Dortmund Ems Kanal

14 juni. Började dagen med att gå till bageriet och köpte färska frallor till frukost. Gav oss iväg i regnväder som varade till och från hela dagen. Stannade i Riesenbeck på ett grats Liegestelle där det även var en husbilsparkering på kajen.Tog en cykeltur mellan skurarna. Tidvis rätt skvalpigt från pråmarna.En hel del industrier längs kanalerna

13 juni. Regn hela förmiddagen så regnkläder på. Flera långa sträckor med Inte kul med regnunderhållsarbeten på kanalkanterna, tyskarna är bra på att hålla efter sina kanaler. Ganska många pråmar och några fritidsbåtar. Regnet upphörde och det blev skönt. Stannade i Munster på marina MYCM som är en fin liten hamn och nära till stan.