Logg 2016
fredag 15 juli 2016 - Skrivet av Ove och Birgitta Andersson
Sydkusten

20 juli. Soligt och svaga v-sv vindar till vackra Utklippan. Många båtar, vi låg som andra båt och fick en dansk båt utanpå oss. SolnedgångSåg på ena sidan båten solnedgången och andra sidan månens uppgång samtidigt.Månens uppgång vid Utklippan

19 juli. Kvar i Karlskrona.

18 juli. Mulet och kallt. Den västliga vinden tilltog oväntat mycket strax innan Hässlö och det kom några regnstänk. Fick vänta 45 minuter på broöppning. Fullt i hamnen i Karlskrona, vi la oss längst ut på bryggnocken.

17 juli. Nu är vi i nästa hamn, Karlshamn, här har vi heller inte varit tidigare. Bara 4 övernattande båtar i den fina hamnen. Men utsikten bakåt mot fabrikerna kanske inte är den finaste. Välkänt parVi hann både titta på sevärdheter och att köra 2 maskiner tvätt!

16 juli. Fin segling i v-sv vind till Sölvesborg. Fin gästhamn men även denna utsatt för sydvindar som det står i hamnböckerna. Öde stad, regn och kall blåst på kvällen.

15 juli. Sol/mulet 7-10 m nv till Kivik. Hamnen ingen vidare gästhamn, dåliga bojar utsatt för vindar. Men kul att ha varit här på denna mycket vackra plats. Vi fick en fin eftermiddag och kväll.Kiviks hamn

14 juli. Solig morgon men vinden är kall även idag. Seglade/gick för motor i v-nv-o vindar till Simrishamn.

13 juli. Fin segling till Ystad i v-sv vind. Tämligen fullt i hamnen på kvällen.Gamska full hamm

12 juli. Kvar i Gislöfs läge.Svenska kusten i sikte

Kommentera inlägget