Atlanten för 35 år sedan - september 2011
tisdag 13 september 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Första Atlantseglingen 13
Firande

Slutet!
En lyckad färd över Atlanten firas i vederbörlig ordning. Det är dags att lämna Honeysuckle och hitta någon annanstans att bo i väntan på flyg till Sverige.
Många år senare hörde jag att Honeysuckle tyvärr förlist. Båten hamnade på ett rev någonstans i Karibien och sjönk. Ingen människa skall dock ha kommit till skada.

 

Kommentera inlägget
söndag 11 september 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Första Atlantseglingen 12
Hamnkontoret

När vi glider in i Puerto Mogans hamn innebär det slutet på seglingen över Atlanten. Anders och Per lämnar omgående båten för att flyga hem till Sverige. De hade redan bokade biljetter. Martin och jag som inte bokat någon hemresa stannar kvar och tar hand om städning och tvätt.

Kommentera inlägget
fredag 9 september 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Första Atlantseglingen 11
Puerto Mogan
Efter 6 dygn till havs når vi slutet på denna resa, Puerto Mogan på Gran Canaria. Seglingen från Azorerna har gått fint och utan missöden. Nu återstår några dagars städning innan båten skall lämnas över till chartergäster.
Kommentera inlägget
onsdag 7 september 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Första Atlantseglingen 10
Vi lämnar hamnen
Efter drygt en vecka i Horta på Faial lämnar vi Azorerna bakom oss. Vi är tvugna att hinna fram i tid till Puerto Mogan, Gran Canaria. Där har en grupp tyskar hyrt båten för en tvåveckors charter. Vi räknar med ungefär en veckas segling.
Kommentera inlägget
måndag 5 september 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Första Atlantseglingen 9
Ytterligare en bild från toppen av Caldeira. I bakgrunden syns Pico. Man kan också se hamnen på Faial, även om det är lite svårt att urskilja den.
Kvalitetn på på de skannade diabilderna är väl inte den bästa, men bättre än så här blir det inte.
Kommentera inlägget
lördag 3 september 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Första Atlantseglingen 8
Café Sport
Naturligtvis besökte vi det legendariska Café Sport i Horta. När vi var där var Peter själv fortfarande livet och stod bakom bardisken. Nu har sonen tagit över och driver verksamheten.
Kommentera inlägget
torsdag 1 september 2011 - Skrivet av Håkan Börjesson
Första Atlantseglingen 7
På toppen

Efter 16 ganska behagliga dygn på Atlanten kom vi fram till Azorerna. Närmare bestämt till Faial med huvudorten Horta. Efter inchekning och en natts god sömn gav vi oss ut för att upptäcka ön.
På bilden står vi uppe på Caldeira och kan se ner i vulkankratern. Det är drygt 1000 m.ö.h. och temperaturen sjönk en hel del från havsnivån. Kanske syns det att vi fryser.
Från vänster Anders, Per, jag och Martin

Kommentera inlägget