Mot Panama 2008 - 2010
lördag 12 december 2009 - Skrivet av Anders o Cathrine
Den bästa av två världar
Utsikt från vardagsrummet

Varje månad kommer en faktura på kostnader för lagring av massa möbler och saker som vi inte har en aning om vad det är. Inget vi kommer på att vi saknar i alla fall. Saker som var viktiga i vårt tidigare liv känns inte lika angelägna längre.

Likaså har vi levt ett dubbelliv under ungefär 4,5 år nu. Anders arbetar ca1/4 tid och vi är alltså ganska ofta i Sverige och smakar på "livet i karriären". Under 4,5 år har vi bott i våra söners lägenheter. Olika lägenheter under olika perioder. Kul i början att inte veta var man bor (ungefär som att vara 20 igen) men med åren blev det allt svårare att veta var man har alla grejor man behöver: I källaren, på vinden, i Stefans lägenhet, i Tobias lägenhet, I Martins lägenhet osv? Kort sagt ganska förvirrande.

Och så har vi funderat på vad vi själva vill. Och kommit fram till att vi trivs ganska bra med det liv vi lever och ser framför oss att det kommer att fortsätta minst ett par år till. Men inte med den bostadssituationen vi har i Stockholm.

Alltså har vi köpt en lägenhet på Rörstrandsgatan, ett kvarter från alla våra tre barn Vi vet ju att vi trvis i Vasastan och nu tycker vi att vi har lyckats kombinera det bästa i alla våra världar.

Förrådet är nu tömt och alla våra saker genomgågna och det vi inte vill ha är slängt eller sålt på Tradera. Känns helt fantastiskt att ha ett eget hem med allt smått och stort som är en del av vårt liv nu och sedan många år. Ett hem som väntar i Stockholm när vi seglar och som vi vet att vi trivs i när vi är i Sverige.

Som sagt just nu känner vi att lever inte bara i den bästa av en värld utan i de bästa av två världar.

Livet är gott