Mot Panama 2008 - 2010
måndag 18 januari 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Underbart kaos
Club Nautico, Cartagena

Nu är vi tillbaka i vårt andra hem igen. Snacka om kontraster. Från vinter, kyla, bisterhet. Och en politisk debatt och nyhetsrapportering där man inte alltid begriper problemen i det som diskuteras.

Tillbaka till kaoset där människor ler och alltid är vänliga och hjälpsamma. Visserligen med en annan uppfattning än oss om t ex vem som äger vad, men när problem uppstår är de i alla fall uppenbara.

På bilden ser ni en av de största marinorna här i Cartagena. Borgmästaren fick för sig att trottoaren innanför skulle breddas. Alltså beordrades flyttning av byggnaderna. När allt var rivet och nya gjutformar uppe kom byggförbudet. Borgmästaren vill nämligen åt området och räknar med att ägarinnan ske ge upp. Ägarinnan är en haschrökande äldre dam som skriver stora skyltar med invektiv som hon fäster på taket åt borgmästaren som bor alldeles ovanför i ett höghus.

Men inget stänger bara för att kontoret, baren och restaurangen har blivit en byggarbetsplats. Maten serveras i ett damm av betong och serveras av personer som trängs med byggarbetare. När man går hem i mörkret får man se upp för hål i golven och utstickande armeringsjärn.

Här behöver man inte oroa sig för brist på spännande upplevelser var sig i det lilla eller stora formatet.

Våra planer är att segla österut till Bonaire och ligga där under orkansäsongen. Sen får vi se…

Kommentera inlägget