Mot Panama 2008 - 2010 - april 2009
fredag 17 april 2009 - Skrivet av Anders o Cathrine
Elände
Giftångespridare

Jo Bengt nu har vi faktiskt lite elände. Självförvållat visserligen, men efter fyra års segling börjar nu slitaget göra sig synligt och den sista veckan har vi således ägnat åt lackering av inredning.

Vi ligger alltså kvar på Bonaire och gör lite nytta mellan dyken. Anders behöver nämligen vara hemma sista veckan i april och Bonaire är perfekt att flyga från. Alltså stannar vi kvar och njuter av omgivning och vänner melllan giftångorna.

I maj planerar vi att fortsätta västerut mot Colombia och Cartagena

 

lördag 4 april 2009 - Skrivet av Anders o Cathrine
Jägarkompis
Jack, svartklädd för jakt
Den här filuren är en, normalt silverfärgad, "Bar jack". Men när den går på jakt blir den svart som på bilden. Den gillar oss dykare, vi rör förmodligen om i vattnet så småfiskar blir lättfångade. De följer oss på nära håll hela dyket och gör sina anfall runt omkring oss. Ibland kommer den bakifrån och dyker het plötsligt upp i närbild framför cyklopet. Kul och spännande.
torsdag 2 april 2009 - Skrivet av Anders o Cathrine
Anpassningen klar
Fast det är bara 28 grader på 20 meter. Brrrrr.

Sedan vi kom tilllbaka har vi jobbat hårt på att anpassa oss så fort som möjligt.

Första dagen gick vi runt och hälsade på alla våra vänner på Bonaire. Glada återseenden.

Andra dagen Läste Anders Slumdog Millonaire (rekommenderas) och Cathrine började läsa Barack Obamas memoarer (MIn far hade en dröm) (som hon rekommenderar). Havet runt om oss är sommarblått och himlen molnfri!

Tredje dagen fortsätter Anders med Shantaram medan han är inne i Indentagen (vi är ju i alla fall i Västindien).

Efter att ha jobbar hårt nu i fyra dagar känner vi oss återanpassade och övergår till ett första dyk. Skönt att vara tillbaka. Men vi gör nytta också, idag räddade vi en sköldpadda som hade fastnat i ett rep på botten.