Mot Panama 2008 - 2010
söndag 7 mars 2010 - Skrivet av Anders o Cathrine
Rundresa i Colombia
Entré Tayrona National Park

Tillbaka igen på båten efter en rundresa i Colombia.  Cathrine  hyrde en bil tillsammans med ett jättetrevligt par Fern och Dave från Canada. De jobbar som crew på en Oyster 66:a.

Vi åkte norr ut stannade för lunch i Barranquilla som är en större industristad, sedan vidare till Sankta Marta. Där fick vi en presentation av  en ny marina som håller på att byggas. Det var Isabellas kontakt, en Colombiansk väninna som absolut insisterade på att vi skulle ha kontakter under vägen  som visste var vi var på väg. Hon var rädd att vi skulle bli kidnappade. Inget hände det är mycket militärer utmed vägarna. Men de var inte intresserade av oss, utan bara viftade förbi  oss.

Från Sankta Marta gjorde vi dagsutflykt  till fina badvikar norr ut. Därefter körde vi till Tayron National park. Bitvis väldigt vacker väg utmed kusten. Vägarna var väldigt skiftande kvalitet från finaste nyasfalterat till hål och gropar och inga skyltar.  De påminde mig om vägarna på Cuba. Men Fern hade Black Burryn som vi navigerade efter.

Väl framme i Tayrona, fick vi parkera bilen. Lämna bagaget som lastades på en häst. Sen var det bara att promenera 45 min genom mysig terräng tills vi kom fram till Rancho Lindo där vi hade bokat en cabana. Ett hus med alla bekvämligheter, men man kan också campa eller bara boka en hängmatta. Det var fantastiskt vackert där fina vikar med fin snorkling. Efter två dygn där började vi återresan söder ut genom landet passerade många riktigt fattiga byar med  hus byggda av lera. Men också öppna fina områden med ”fincor” bondgårdar, odlingar och flera floder som nu är ganska torra. Det har inte regnat på två månader. Sista natten stannade vi i Valledupar  stad utan turister. Det var intressant att se lite mer av Colombia utanför marinan och Cartagena.

Länk till fotoalbum: Rundresa Colombia