Grekland 2010
Skrivet av Christian
En tung besvikelse - inställd premiärsegling våren 2010
Eyjafjallajökul - The eruption on 27 March 2010

Åter på jobbet under några lugna veckor i juli 2009 började jag undersöka möjligheterna att investera i en charterbåt i Grekland. Under seglingen i Tolvöarna, Grekland på hösten 2008 kom vi att ligga bredvid en svenskflaggad Bavaria som precis gått ur sitt charterkontrakt efter 5 år. Mina betydligt kunnigare kamrater gjorde en besiktning ombord och kom tillbaka med omdömet att hon var i förvånansvärt bra skick. Då blev charterbåt en möjlighet för mig!

Sommaren 2009 kollade jag in 3 charterbåtsföretag, ett engelskt, ett grekiskt och ett svenskt och fastnade till slut för Navigare-Yachting AB. Huvudskälet var att bolaget är svenskt och att man satsar på kvalité i underhållet av båtarna vilket vi sett bevis på de 4 gånger vi tidigare seglat med Navigares båtar.

Men även att det fanns en förening i vardande för oss ägare, Navigare Yacht Club (som idag 2012 är väl utvecklad) hade betydelse för valet av företag samt möjligheterna att få en utbildning på båten.

 Vi valde en Bavaria 40 för att steget från de 28 fotare vi hyrt tidigare inte skulle bli för stort samt för storleken på investeringen. Det har vi inte ångrat ännu. Nu följde en hektisk period med bankkontakter, kontraktsskrivning följt av kurser i Förarbevis, Kustskeppare och VHF intyg på Medborgarskolan. Första seglingen bokades till v16 2010 då vi också skulle få en instruktör ombord i några dagar för att lära oss hantera denna för oss mycket stora båt.
Så 2-3 dagar innan avfärd svepte Eyjafjallajökuls aska in över Europa och jag tror du förstår hur jag/vi kände det när flyget slutade gå. Tungt!
Nu skulle det dröja ända till slutet av september och inte skulle vi få vara först ombord (efter leveransbesättningen förstås som seglat Freja från Frankrike till Lavrion) som vi också hade sett fram emot. Min besvikelse var jättestor.

Länkar
Väder Vulkanen
Övrigt Navigare-Yachting
Kommentera inlägget