Grekland 2015 juni
fredag 5 juni 2015 - Skrivet av Christian
Blandade känslor

Snart seglar Lisa och jag igen. Det är nu 6:e säsongen vi har Freja och kontraktet med Navigare-Yachting går ut i höst. Någon långsegling eller segling på egen hand i Medelhavet eller hem till Sverige blir det inte efter detta, om det är vi nu överens.
Alternativen vi diskuterar med Navigare-Yachting är att få hjälp att sälja Freja, att segla vidare ytterligare några år trots de då klart sämre villkoren (och i Turkiet - vi tycker vi kan Grekland nu) samt det som Navigare-Yachting helst vill att vi ska göra vilket är att investera i en ny båt och då få ett mycket bättre deal än om Freja säljs rätt av.

Varenda gång vi rest ned till Grekland tidigare år har det pirrat i kroppen inför att få komma ned till värmen, baden, miljön och seglingen igen men denna gång känns det helt annorlunda. Kanske påverkas vi av att vi nog helst skulle vilja vara kvar hemma och slutföra renoveringen av vårt sommarställe som hittills förhindrat oss i år från att bo där och det är något vi verkligen har saknat. Många dagsresor har det blivit i rusningstrafiken för att hantera hantverkarna och jobba själva och det är liksom inte samma sak! Därutöver har jag (Chris) fått en ordentlig nytändning på golfen, spelar nu tävling en gång varje vecka inklusive middag med Onsdagsklubben och har dessutom fått spela med i klubbens H65 lag i matcher mot andra klubbar vilket har varit mycket kul. Spelet börjar gå bra och det vet alla golfare att det finns inget bättre än när slagen sitter som de ska och puttarna trillar i.

Dessutom har Lisa sträckt sig i ett knä och är inte helt återhämtad ännu och min ischiasnerv har gjort sig påmind igen i veckan och i detta läge skall vi segla Freja ensamma. Jag tror i och för sig att det kommer gå bra men våra problem får inte blomma upp igen för då kan det bli riktigt besvärligt. Men vi ska ta det lugnt och hålla oss runt de närmaste öarna, ligga still och njuta i några skyddade fina vikar och bara njuta av värme, bad, varandra och livet i största allmänhet.

Hör gärna av dig om du är intresserad av att överta Freja antingen på egen hand eller tillsammans med Navigare-Yachting. Företaget har en intressant lösning som kallas Pre owned / REFIT, se länk nedan. Uthyrningen har varit fantastiskt bra, i år är hon ute alla veckor från 1 april till sista oktober och under de 3 tidigare åren har hon bara legat vid kaj 2 veckor per säsong.

Länkar
Övrigt Navigare-Yachting Pre Owned
Kommentera inlägget