2014 Bahamas
torsdag 13 februari 2014 - Skrivet av Håkan Börjesson
En flygel på botten

Flygel1David Copperfield är en känd illusionist som sätter upp stora och påkostade shower över hela världen. På detta har han tjänat så mycket pengar att han köpt fyra öar i Exumas, Bahamas.

Bland de öar han äger finns Musha Cay och Rudder Cut Cay. På Musha Cay finns ett resort som man kan hyra för några hundratusen dollar i veckan.

Flygel2

Vi Rudder Cut Cay har David Copperfield låtit göra en installation på botten. Av en händelse fick vi höra talas om detta när vi träffade Angela och Tim på Thanksgivingmiddag uppe i Hobe Sound i november. Tim mailade också koordinaterna eftersom de varit där förut.

Flygel3

Vi ankrade därför upp Unicorn i innanför Rudder Cut Cay och gjorde oss redo för undervattensutflykt. Vi drog på oss våtdräkterna, lastade cyklop och fenor i jollen och sedan bar det av. Vi hade noga räknat ut när det skulle vara lågvatten slack. Det är då som det är bäst att se vad som finns på botten. Det är annars väldigt starka strömmar i området och det gör det nästan omöjligt att snorkla vid andra tillfällen än just slackvatten.

 

Flygel5

 När vi letat oss fram till rätt position ankrade vi jollen och hoppade i vattnet. På botten hittade vi något så märkligt som en flygel i fullt format med en sjöjungfru som lutar sig mot pallen framför flygeln. Allt är utfört i rostfritt stål. Djupet där installationen står är ca. 5 m.

Jag dök ner flera gånger och satte mig på pallen och spelade på tangenterna.

 Flygel8Flygel9

Flygel6