2014 Bahamas
söndag 23 februari 2014 - Skrivet av Håkan Börjesson
Internet på Ile a' Vache
Michele kommer med internet

Av en händelse fick vi reda på att en av killarna som bor här har ett 3-G modem. Hur han fått tag på detta vet vi inte eller vad det egentligen kostar med internet här.
Det finns en mobilmast på kullen bakom viken så täckningen är bra. Masten drivs av solceller eftersom det inte finns någon el på Ile a' Vache.

Det finns faktiskt också gatubelysning här som också drivs av solceller. Att kalla det för gator är kanske att ta i, det är egentligen bara stigar.Internet ombord 

Men tillbaka till internet. Vi bad Michle, som killen heter, ta med sig sitt modem ut till Unicorn. Han kom därför utpaddlandes i sin trädkanot till oss. Där pluggade han in modemet i en av våra datorer. Vips så hade vi internet som fungerar mycket bättre än vad man kunde tro. Riktigt bra hastighet. Inga problem med att ladda upp bilder till bloggen eller använda skype. För nöjet att använda internet betalar vi 2 USD /timme till Michle. Vi kommer överens om hur länge vi vill köra, och när vi är färdiga kommer Michle och hämtar sitt modem. Han talar ingen engelska så vi får kommunicera på franska.

Laddning1

Här kan man ladda sina mobiltelefoner och laptops. Digicell har satt upp en laddstation eftersom det inte finns någon el i byn.