Grekland 2013
Skrivet av Christian
17 sept till viken Ay. Stefanou
Viken Ay. Stefanou

På tisdagen gick vi för motor till den västra viken i Ay. Stefanou ca 7 M (sjömil) S om Loutra. Det var en mycket fin liten vik med en by och taverna, tyvärr stängd för första dagen och personalen var helt ointresserad av att tjäna en sista slant.

Mening var att vi skulle gå tillbaka till Loutra på kvällen för att möta kylskåpsmannen nästa morgon men så ringde Navigare och informerade det inte gick någon färja på onsdagen. Ny plats för reparation bestämdes till Foinika på Syros to morgon.

Vi lyckades få ihop en god korvgryta till middag, tur att vi provianterat ordentligt vid starten. På kvällen hade vi fått sällskap av 2 båtar och vi låg på svaj med lagom avstånd. Vid 4-tiden blåste det upp och efter ett tag gick Chris upp och kollade läget. Båten med de engelska ungdomarna låg märklig nära och i oväntad vinkel. Efter ca en 15 min tittande blev det klart att deras båt draggade på väg mot klipporna. Väckte Lisa och på med kläder och skulle precis starta upp när det tändes ljus på "engelsmannen" och efter ett tag fick de läget under kontroll. Skönt även för oss.

Länk till fotoalbum: Kykladerna 2013
Kommentera inlägget