Grekland 2013
Skrivet av Lisa
27 sept till Pariokia på Paros
fm fika med uppkoppling i Naoussa

Dagen started med promenad i staden och fika med Internet på strandkafe. Sedan gick vi tvärs över bukten till vår vanliga plats för bad mm dvs viken AY. Loannou. Till Pariokia blev det motorsegling dvs storsegel + motor i den svaga vinden. Eftersom storseglet krånglat vid inrullningen dagen innan, vi fick inte in hela seglet första gångerna för uthalslinan räckte inte till så vi tog det nu lugnt och metodiskt och tror oss nu ha identifierat felet, det verkar vara fästet för skothornet som glider för trögt på bommen, en fjäderring som kommit fel och det borde enkelt gå att fixa.
Efter ankomsten blev det en enklare avskedsmiddag för Louise och Pablo som vi sedan följde till färjan, tråkigt att se dem åka, vi har haft en så fin vecka tillsammans.
Sedan letade vi reda på Vodafonaffären och fick hjälp med att få fart på Simkortet i iPaden, det var någon inställning som blivit fel för en vecka sedan och på väg tillbaka till Freja gjorde vi en första upphandling av mest dryck och lite mat inför sista veckan. Nu ska vi krypa ned i nya sängkläder, skönt!

Kommentera inlägget