Grekland 2013
Skrivet av Lisa
4 okt åter till Lavrion
Bennet o Marianne, Chris samt Anders och Barbara

Sista dagen med segling för denna gången. Lämnade Merikha i tid kl. 9 och gick för motor till Dubbelviken som vi talat om under veckan och därför ville visa upp. Endast ett fåtal båtar inne och några barn som badade, inget för oss denna kalla morgon.
Satte revade segel och mötte en stark nordan när vi rundade NV hörnet på Kythnos men det gick att segla rakt på SV spetsen av Kea. Mycket lut och god fart, i snitt över 7knop.
I den tilltänkta lunchviken eldades det för fullt så vi fortsatte till Pisa viken där vi fick bra lä för elementen. Denna viken har en speciell plats i familjehistorien eftersom det var här som Pablo knuffade sin blivande svärmor i sjön med badhandduk och glasögon på för att strax därefter dyka till havets botten och hämta upp blivande svärfars glasögon.
Efter en god lunch med vin tog vi alla en liten lunchnappi, Chris snarkade så det dånade i förpiken. Kaffe och sedan iväg igen med fortsatt revade segel. Lite lugnar nu så även min k. hustru tog en törn vid ratten. Vi seglade i princip ända in i hamnen, knuffade bara på med järngenuan på sista slaget för att inte komma in för sent men vi var troligen sista båt in i Navigares flotta denna fredag. Trots det fick vi en plats (den sista) vid kajen, skönt att slippa hoppa över andra båtar. Möttes av Anton som informerade att han sagt upp sig och flyttar till Lysekil och nytt jobb om 2 veckor. Grattis till honom men oroande för oss båtägare!
Det är fler som slutat/slutar nu, undrar hur Navigare skall klara detta?
Kvällen avslutades på en ny bra restaurang eftersom vårt stamlokus var bokat av ett stort seglargäng. Till slut kröp vi ned i våra kojer för sista gången medan den friska vinden tjöt i riggen och musiken från något ställe på andra sidan hamnen försökte tränga in i hytten. Somnade in till We are all the winners som trots vädret de sista dagarna lät passande.

Länk till fotoalbum: Kykladerna 2013
Kommentera inlägget