Grekland 2014
torsdag 12 juni 2014 - Skrivet av Christian
På svaj i Ormos Anvissou
Solnedgång i Ormos Anvissou

Efter Erminioni gick vi till  Methana en liten avdankad kurort på halvön med samma namn. I småbåtshamnen som ligger bredvid det svaveldoftande kurbadet är vattnet alldeles grått av svavel. Det lär skall vara bra mot beväxtning under båterna men vi låg nog inte tillräckligt länge för att döda våra alger mm. En doft av ruttna ägg spred sig då och då i luften men blev aldrig besvärande. Några hotell i den lilla staden var på väg att förfalla och måste ha verit stängda i många år redan. Efter bad i svavelvattnet i en liten havsbassäng strax utanför marinan gick vi till stranden för ett skönt dopp i havet och lunch på "the Cobacabana Bitch cafe".

Därefter fortsatte vi 6M till Perdika, en liten turist och fiskeby på ön Egina. På vägen dit vi vi uppleva en rocka som hoppade upp ur vattnet 2 gånger och voltade i luften för att sedan slå ned i vattnet med ett väldigt plask. Härlig och unik upplevelse för oss.

i Perdika träffade vi för 5:egången i rad på ett tyskt par Bernhard och Sibylle som vi efter hand försökt prata mer och mer med. Snälla och troligen trevliga men svårt att veta säkert eftersom deras engelska var helt i klass med vår tyska dvs sehr slecht.

Middag på utmärkta fiskrestaurangen Nontas som hade bättre kvalite på det mesta jämfört med andra grekiska restauranger., kan varmt rekommenderas!

Torsdagen började med att vi sade Auf Widersehn till tyskarna och därefter for åt var sitt håll bara för att mötas mitt ute  havet på andra sidan ön 3 timmar senare. Roligt!

Nu ligger vi på svaj i en vik utanför grekiska kusten och hoppas att ankaret håller fast i natt om det enligt prognosen börja blåsa upp. Men släpper det så går vi bara  grund i sanden och det ska vi väl i så fall kunna reda ut hoppas jag. Vad som inte heller är riktigt bra är att jag i sista stund upptäckte att någon typ av plastpåse fastnat i propellern.  Måste väl ta mig an detta i morgon men dykning under båten tillhör inte mina favoritsysselsättningar. 

Länk till fotoalbum: Peleponnesos 2014
Kommentera inlägget