Grekland 2014
lördag 14 juni 2014 - Skrivet av Christian
Sammanfattning av seglingen i juni
Rutten

Freja behövde lagas, framförallt en gasläcka som Chris upptäckte på söndag morgon. Vi blev kvar till måndagen och gick därefter till Poros för att söka skydd för det kommande ovädret. 3 nätter i Poros blev det och så länge har vi aldrig legat stilla med båt men det var helt ok. Vi kanske kan bli längeseglare vi med?

Därefter vidare till trevliga och modäna Spetses följt av gamla huvudstaden Nafplio med sin fin borg ovanför staden. Så motorgång söder ut till ganska mysiga Paralía Tiroú följt av en kortare tur till tråkiga Portohelio. Nästa natt försökte vi ligga i en vik på SV Hydra men det blev aldrig bra och vi gick istället till Ermioni som är fint. Där kan man ligga både på norra och södra sidan av stan. Sedan försökte vi ankra upp i viken V om Poros men la kättingen över en elkabel och efter tillsägelse drog vi till intressanta Methana, en svaveldoftande kurort på dekis.

Sedan följde en kort tur i stark värme över ett still hav med en hoppande rocka till lilla Perdikia med sina många restauranger.

Sista natten låg vi på svaj i Ormos Anvissou och njöt av kvälls- och morgon-doppen innan vi gick tillbaka till Lavrio.

Detta var vår andra segling på tu man hand och det gav verkligen mersmak.

 

Länk till fotoalbum: Peleponnesos 2014
Kommentera inlägget