Grekland 2014
fredag 13 juni 2014 - Skrivet av Christian
Sista dagen till sjöss
En del av stranden i vår vik

Vaknade efter en helt lugn natt så när som på vågor från något avlägset fartyg som utlöste en skrammelkonsert i kastrullådan samt några myggor. Måste skaffa myggnät!

Vi startade dagen med en skön simtur på 2x150m in till stranden och kollade på vägen att ankaret  låg kvar orört på botten. Vattnet är visserligen inte mer än ca 20-21 grader men vi är ju härdade hemifrån.  Vanlig frukost med yoghurt med apelsin och valnötter, mackor och te samtidigt som vi lyssnade på morgonekot. Måste hålla oss lite ajour med vad som händer i världen nyhetsfreaks som vi är.

I år har vi en trådlös Internetrouter ombord som kan hantera 5 parallella apparater, vi har nu 2 iPhone och 1 "padda" med oss. Har fungerat utmärkt.

Vi har bara 12M dvs ca 3h gångtid kvar till hemmahamnen i Lavrio så vi ligger kvar ett tag och bara njuter innan det är dags att börja avsluta denna härliga seglingstur. Att bara vara vi två ombord har varit väldigt avkopplande och skönt, det måste det bli mer av i framtiden!

Innan  avgång dök jag ner till propellern och fick låss ett stort plaststycke som säkert hade kunnat ställa till med problem. Därefter lättade vi ankar, satte genuan och seglade i god vind till Sounionudden där  vi tvingades övergå till motorgång.

Incheckningen hos Navigare gick bra och kvällens enda malör - får det väl räknas som var de glada tyskarna på båterna runt omkring oss som lyckades överrösta diskoteket fram till 03:00. Nästa dag var de betydligt tystare i bussen till flygplatsen!

Länk till fotoalbum: Peleponnesos 2014
Kommentera inlägget