Grekland 2015 höst
onsdag 7 oktober 2015 - Skrivet av Christian
Bryggsegling i Merikas
Merikas, Kythnos

Idag stannade vi i hamnen. Tog en promenad, handlade, badade, läste, tog en tupplur, lyssnade på Det som inte dödar oss, och följde livet i hamnen med båtar som kom och gick. Dagens värstingar var en båt med engelsk besättning som tappade propellern när de skulle ge sig av och fick hjälpas tillbaka till en pir. De lyckades hitta och ta upp propellern och väntar nu på en dykare från den grekiska uthyrningsfirman. Under tiden gör de sitt bästa att få tiden att gå på badstranden med en massa öl. Det verkar de lyckas ganska bra med i alla fall att döma av berusningsnivån.

Nr 2 är våra nya tyska grannar som behövde 4 försök för att lägga sig någotsånär vinkelrätt mot kajen i en vindstilla hamn. Hamnkaptenen som tog emot förtöjningslinorna varje gång tröttnade märkbart på slutet. 
För övrigt konstaterar vi att det är väldigt många båtar vilkas besättningar pratar slaviska språk eller tyska samt att besättningarnas nationsflaggor lyser med sin frånvaro på nästan alla båtar. Tråkigt! Själva för vi både vår blågula och Medelhavsseglarnas flagga. Ikväll äter vi ute och imorgon går vi till Kea för att ha nära till Lavrion på fredag.
Länk till fotoalbum: SO Kykladerna 2015 höst
Kommentera inlägget