Grekland 2015 höst
torsdag 8 oktober 2015 - Skrivet av Christian
Slutet närmar sig och cirkeln sluts
Korissia, Kea

När vi vaknade imorse efter nattens regn och åska var det helt knökafullt i hamnen. Som vanligt tog vi det lugnt och snart var vi inte många båtar kvar men då kommer det in en seglare och lägger sig bredvid oss. Samma båt som låg bredvid oss i Naxos i söndags och som då lagt sitt ankare över vårt. Men det slapp vi denna gång. Glatt återseende blev det, no hard feelings!

Väl ute ur hamnen kunde vi segla på en hyfsad kryssbog upp mot Keas SV spets. Kul att se många segel samtidigt, det är vi inte bortskämda med men nu var många på väg mot hamnar utanför Aten dvs kurs söder om Souniontemplet. Efter ett tag vred vinden mot nord och vi fick en ogynnsam kurs mot väster. Vi slog och seglade upp mot Keas västra sida och gick sedan för motor längs ön upp till Korissia och lade till på samma plats som vår första natt på denna seglats. Cirkeln sluten! 
Nu ska vi ta det lugnt, Chris har fortfarande ont i halsen och är lite slak. I morgon skall vi in tidigt till Lavrion för vi har en del att stå i, skall framförallt sortera ut det som vi förvarat i förrådet i Lavrion och som skall tas med hem och vi har begränsat med plats och vikt. Vi vet ju inte om vi kommer komma tillbaka i framtiden då det är avhängigt av om Freja blir såld som vi önskar. 
Men det är blandade känslor, vi har fäst oss vid Freja, vi trivs väldigt bra ombord för hon är verkligen en bra  och mysig "bobåt" och vi har alltid med stolthet sagt att visserligen är hon en charterbåt men hon är också vår båt!
21 veckor har vi seglat med Freja under 6 år och vi har hunnit med mycket tycker vi, Sporaderna i norr, Kykladerna i alla riktningar, Saroniska havet och Peleponnesos östra kust, Korintkanalen och Korintviken samt Joniska havet.
Framförallt Chris har fått förverkliga sin gamla dröm att segla som skeppare på en med svenska mått mätt stor och bekväm båt i varma vatten. Mycket planering och drömmar har det blivit under dessa år och det har nog varit en nästan lika viktig del som själva seglingen. Och nu är det kanske snart slut och det känns vemodigt men samtidigt rätt. Allt har sin tid och det finns annat vi vill göra innan vi lägger näsan i vädret.
Jag vill passa på att tacka alla som visat intresse för vad vi har haft för oss under åren och kanske fått sig några tips för sin egen segling, över 116 000 besök på bloggen är ju helt otroligt.
Länk till fotoalbum: SO Kykladerna 2015 höst