Grekland 2015 höst
lördag 10 oktober 2015 - Skrivet av Christian
Inbrott
Inbrott på gång

Ett litet missöde hann vi med även på torsdagen. Vi beslöt att ta en promenad före middagen och då jag låste nedgångsluckan så gick nyckeln av - när luckan var låst. Naturligtvis hade vi säkrat alla luckor och större fönster, jag funderade på att försöka krypa in genom toafönstret men Lisa hejdade mig som tur var. Tänk om jag blivit hängande med halva kroppen ute/ inne? Det hade inte varit bra. 

Lånade verktyg på grannbåten och lyckades få in en hand innanför luckan men det var omöjligt att låsa upp innifrån för halva nyckeln satt kvar inne i låset. Efter en stund tog jag en smal tamp som höll fast lampan till frälsarkransen och lyckades med den få upp skjutregeln som låser fast dörren i golvet och då fick vi upp den ena dörrhalvan. Kröp in och skruvade bort låsbygeln från takluckan och nu var inbrottet i den egna båten fullbordat. 
Trots detta intermezzo blev det en promenad innan vi lagade middag på den sista reservmaten, burkköttbullar i förbättrad sås med skruvmakaroner mm. 
Nästa dag (fredag) kom vi iväg i god tid och valde som enda båt att gå via Makronisos nordspets till Lavrion. Sista timmen fick vi en fin slör in till hamnen där vi kom in som en av de första Navigarebåtarna vilka var precis enligt plan. Eftermiddagen ägnades åt packning och utsortering av våra förrådsförvarade saker i Lavrion som skulle med hem och de som vi var beredda att bli av med dvs som kunde lämnas kvar och gå ett osäkert öde till mötes.
Matts och Angelo kom och gjorde en mycket grundlig utcheckning av Freja, det blev en  ganska lång lista. Även motormekanikern gjorde en besiktning och kunde lugna mig med att inget allvarligt fel förelåg och när sedan Toni informerade om att problemet med hjärtstocken skulle repareras grundligt under lördagen, alla nödvändiga förberedelser var vidtagna med ersättningsdetaljer etc så kändes det till slut riktigt bra. Freja kommer att vara i bra skick inför den kommande försäljningen.
God middag på en av våra favoritrestauranger nära fiskmarknaden avslutade kvällen och nästa dag hade vi en lugn förmiddag i solen fram till kl 11:00 när vår transferbuss avgick. Men när planet lyfte från Aten vid halv fyratiden hade ovädret med regn och blåst dragit in från norr och vi tyckte synd om alla som startade sin segling i detta väder som enligt prognosen skulle pågå hela söndagen också. För egen del var vi nöjda och glada med att åka hem, vi hade haft för mycket båtstrul och exceptionellt dåligt väder plus Chris halsont som negativa faktorer denna gång men gladde oss samtidigt åt att det allvarligaste problemet på Freja nu äntligen höll på att repareras.
Länk till fotoalbum: SO Kykladerna 2015 höst
Kommentera inlägget