2014 Karibien
torsdag 25 december 2014 - Skrivet av Håkan Börjesson
Julafton på Unicorn
Julflickorna

Att vårt svenska julfirande ombord på Unicorn skulle bli så lyckat hade vi inte väntat oss. Våra sex gäster var alla lite skeptiska till menyn. Vi mjukstartade med glögg och pepparkakor, och det kan ju inte gå fel.

När detta var avklarat var det dags för sillen. Döm om vår vår förvåning när våra tre sorters sill försvann i en rasande fart. Vi hade hoppats på rester som vi skulle kalasa på nästkommande dagar. Min egeninlagda sill fick, roligt nog, högsta betyg. Varenda liten sillbit försvann och det blev inga rester kvar överhuvudtaget.

Vi tog det rätt för rätt, och efter sillen åt vi den gravade laxen med vår hemlagade sås. Att detta skulle bli en favorit var vi ganska säkra på. Det tog inte lång tid innan fatet var tömt. Ägghalvorna med Kalles kaviar åt vi samtidigt, och också de försvann in en rasande fart.

 Nu var det dags för skinka, rödkål, Jansson, köttbullar med mera. Också detta blev en succé. Jag har föregående jular försökt övertyga gäster om hur gott det är med rödkål och senap till skinkan. Resultatet har varit nedslående. Desto gladare blev jag nu när allihop verkligen uppskattade min rödkål. Jag trodde även här på rikligt med rester, men av det blev det intet.

Köttbullar och Jansson försvann också i en farlig fart. Vi är verkligen glada att allt vårt jobb vid grytor och kastruller blev så uppskattat. Det är ju egentligen bara positivt att vi inte fick mycket till rester.

Vi började Jullunchen klockan två och gästerna lämnade inte Unicorn förrän 9 tim. senare. En mycket trevlig Julafton.

Trots avsaknad på reser behöver vi inte gå inte gå hungriga. Ikväll blir det amerikansk Julmiddag ombord på Miclo III. Ellen och Rob håller som bäst på att laga till den.

 

Kommentera inlägget