2014 Karibien
måndag 29 december 2014 - Skrivet av Håkan Börjesson
Datorhaveri

En mindre katastrof har inträffat ombord. Min nya dator har slutat fungera. I september köpte jag en ny HP ENVY på Elgiganten. En av deras toppmodeller eftersom jag ville ha gott om minne snabb processor men framför allt 4 USB-portar.

 Jag har märkt att den då och då startat om sig utan synbar anledning de senaste veckorna. I förrgår stängde jag av den när jag var klar och sedan dess går det inte att starta upp den igen. Jag kan trycka på startknappen som lyser, men lampan som visar att hårddisken jobbar tänds aldrig.
Efter ett tag startar fläkten och den går inte att stänga av med mindre än att batteriet tas ut.

- Jag blir så sur, det har tagit mig veckor att få allt att fungera i den. Alla program som skulle installeras, e-postkonton konfigureras, nedladdningar m.m.
Att få Windows 8 att fungera med alla seriella adaptrar var ett problem som det tog flera dagar att lösa. Det var riktigt besvärligt att få den att tala med Pactormodem, GPS och AIS.

Det mest troliga är väl att hårdisken helt enkelt gått sönder. Datorn är naturligtvis under garanti, men det hjälper inte mig just nu. Det är långt till Elgiganten i Borås härifrån.

Att ta den till en lokal reparatör skulle antagligen göra garantin inte längre gäller.

-Vad tusan skall man ta sig till?