2016 Sverige
onsdag 26 oktober 2016 - Skrivet av Håkan Börjesson
Inga inlägg på länge
Unicorn nymålad och polerad i Antigua.

Nu har det varit sparsamt med inlägg på sistone. Det var mycket att fixa i Sverige före avresa och sedan jag anlänt till Antigua har det varit arbetsfyllda dagar. Jag saknar verkligen Trinidad där vi alltid kunnat hyra luftkonditionering och dra oss tillbaka inne i båten under den varmaste delen av dagen. Här är hettan svår att leva med mitt på dagen och svetten flödar. I Trinidad hade vi också alltid en sval och skön båt under nattetid. Så är det inte här,

Jag har ändå hunnit med att få botten färdig och dessutom polerat och vaxat skrovet. Det har tagit mig en vecka. Sedan en dag tillbaka har jag fått hjälp av Bengt som kommit flygandes från Sverige för att hjälpa till. Vi startade i morse vid 06.00 och polerade överbyggnaden. Vi var klara lagom till lunch då blev en kyckling-roti på det lokala lilla stället i marinan. Jag hade extra frågat efter detta och Linda, som äger stället, ställde upp och fixade roti till Bengt och mig.

Bengt har i eftermiddag vandrat till stranden för ett dopp. Jag stannade kvar ombord och plockade med all utrustning.

Jag hoppas nu att vi kan sjösätta på fredag förmiddag och lämna det bakugnsheta varvet. Som vanligt har det varit fullt med saker som inte fungerar när båten stått still ett tag. Jag skulle säga mer än vanligt eftersom Unicorn nu stått på land i snart ett halvår.

Hoppas verkligen att motorn staratar efter sjösättning.