2016 Sverige - juni 2016
måndag 27 juni 2016 - Skrivet av Håkan Börjesson
Klippa gräset
Vår nya Garden

Att klippa gräs har aldrig varit någon favorit. Vår tomt ligger så till att inga grannar kan klaga, men ytan närmast huset måste ändå hyfsas till. Det fanns ingen klippare när vi tog över huset, utan vi var tvungna att skaffa en. Naturligtvis var jag inte intresserad av att lägga ut några större summor på en gräsklippare. Jag kollade runt på blocket, men hittade inte något riktigt lockande.

När vi besökte byggvaruhuset ”Jem o Fix” i Skene hittade jag en klippare vid namn Garden. Det lät ju förtroendeingivande. Klippbredd var 51 cm och motorn på 139 cc. Att priset var 990:- gjorde beslutet lätt. En helt ny motorgräsklippare för denna summa som var lägre än att köpa en begagnad.

Nu har jag klippt 4 gånger och gräsklipparen sköter sig så lång perfekt.

lördag 25 juni 2016 - Skrivet av Håkan Börjesson
Midsommar i Revesjö
Buffén står uppdukad.

Igår firade vi Midsommar för första gången på Sjöbo i Revesjö. Vädret visade sig bli helt fantastiskt, trots att prognoserna var osäkra. Vi kunde duka långbord ute på altanen där släkt och vänner bänkade sig för sill, färskpotatis och alla tillbehör. Inget saknades på bordet eller i glasen.

På eftermiddagen var det promenad ner till Lilla Kvarnsjön för de som orkade.Midsommarafton avslutades sedan,som sig bör, med grillning.

Värdinnan

 

 

 

 

 

 

 Jordgubbstårta

 

 

 

 

 

 

Silltårta

 

 

 

 

 

 

 Sjöbo

 

 

torsdag 23 juni 2016 - Skrivet av Håkan Börjesson
Vitsåpning
Anna-Karin såpar köksgolvet.

Nu har vi levt med våra vitsåpade golv i snart sex veckor. Har det varit värt mödan? Frågar ni mig så är väl svaret tveksamt. Frågar ni Anna-Karin så är svaret definitivt ja.

Golven är fantastiskt vackra, det måste jag hålla med om. Men de är ack så känsliga. Ytan är ganska mjuk och fullkomligt suger åt sig smuts. Det är svårt att dammsuga eftersom partiklar nästan tränger in i trät. Speciellt framför kamin och vedspis är detta påtagligt med en del aska.

Det hela avhjälps genom att skura igen. Då blir det vitt och fint. Min högst personliga reflektion är att, det finns en bra anledning till att  golvlack utvecklats. Betydlig lättare att städa. Däremot erkänner jag villigt att våra golv är fantastiskt vackra, inget snack om saken.

Tur att Anna-Karin gillar att skura.

Kommentera inlägget
torsdag 16 juni 2016 - Skrivet av Håkan Börjesson
Sjöbo
Här bor vi under sommaren

Nu har det varit tyst på bloggen länge. Det beror inte på att vi varit overksamma och legat på latsidan. Tvärtom har dagarna varit fyllda med arbete från morgon till kväll. Många läsare känner redan till det, men för er som inte gör det så har vi skaffat oss ett sommarhus i Sverige. Det är också anledningen till att vi åkte till Sverige tidigare än vanligt denna säsong.

Huset är byggt 1989 med renovering och tillbyggnad 2013. Det är fyra rum+kök, precis lagom för oss. Trots att det bara var att flytta in har vi lagt ner mycket arbete på en rad olika projekt. Det första vi gjorde var att slipa grangolven i alla rum utom två. Till det hyrde vi en riktig golvslip. Utan den hade det aldrig gått. Det var tung och otroligt dammigt. När slipningen väl var klar vitsåpade Anna-Karin golven. Sju gånger skurande hon dem med vitpigmenterad såpa. Det tog en dryg vecka innan det var klart, men det blev väldigt bra när det väl var färdigt.

Nästa projekt var möbleringen. Förre ägaren hade lämnat huset till oss fullmöblerat. Allt från TV-apparater, stereo till porslin och husgeråd fanns. Efter hand har vi insett att det nog var ett misstag att inte begära att allt lösöre togs bort. Det var ju så att vi själva hade mer än nog med sådant. Vi insåg mer och mer att vi ville ersätta det fanns i huset med det som vi hade magasinerat hos Anna-Karins föräldrar.

Det blev ett fasligt bärande, körande och kånkande under flera veckor innan vi började få ordning på sakerna. Vi försökte sälja en del på blocket, men det gick trögt trots låga priser. Det slutade med att det mesta skänktes till välgörande ändamål det vill säga det som vi inte körde till tippen.

Namnet på stället är Sjöbo. Det låter som att det skulle ligga vid vattnet, men det gör det inte. Men det är inte långt till Lilla Kvarnsjön. Det är en promenad på 4 min dit. Där har vi både egen brygga och en kanot. Till Stora Kvarnsjön är det en promenad på 12-15 min och där har vi en eka som vi kan använda för fiske. Det finns ädelfisk inplanterad i sjön.

I fortsättningen skall jag försöka uppdatera bloggen lite oftare. Vi har fått igång internet och kan nu köra 4G via en ”padda” som router i huset.