Västindien 2007, 2008 - november 2007
tisdag 27 november 2007 - Skrivet av Anders o Cathrine
Time to go
Inmutning av nya landområden

Så var det dags att börja segla igen. Äntligen, efter att ha smygit här i södra Grenada några månader och legat stilla en dryg månad.

Efter att vederbörligan ha mutat in baren (se bild) begav vi oss iväg. NO 10 - 15 m/sek så utbackningen gick bra tack vare vinden som hjälpte oss. Snyggt och elegant backade vi runt pirarmen i den hårda vinden. Men sedan när vi skulle köra därifrån, framåt, hände ingenting!

Innan vi lagt loss hade vi kollat alla funktioner, bl a att Ellinor kunde köra fram och back men väl ute i den hårda vinden var all kraft slut. Sakta, sakta, sakta kunde vi sega oss upp igen mot en pir lite längre bort och till slut med nöd och näppe lyckades ví komma fram.

Fram med dykarutrustning och kolla propellern. Det visade sig att propellern hade ett par centimeter tjockt lager av havstulpaner och vår nya fina maxproppropeller hade fastnat i ett läge mitt mellan fram och back. Vår test hade tydligen bara åstadkommit virvlar i vattnet och ingen speciell dragande kraft vare sig framåt eller bakåt. 

Det finns alltid något mytt att lära av alla förändringar.

Dagen tillbringades sedan med att rensa botten från alger och havstulpaner. I skrivandes stund är jobbet ½ klart och nu är det sovdags i tropikerna.

Sov gott önskar A&C

söndag 25 november 2007 - Skrivet av Anders o Cathrine
Hash House Harriers slår till igen
Alla Virgins invigs med en öldusch

Dags för med föreningen "drinkers with a running problem" att ha möte igen.  Ni som följer bloggen det vad det är fråga om.

Denna gång är det ett "Full moon hash", alltså löpning i mörker under fullmånen (i de mån månen inte döljs av molnen). Iväg i mörkret med ficklampa återigen genom träsk, leråkrar, skogar, berg och, som ni säkert kommer ihåg, fullt med vägval där bara ett val är korrekt! Kul i mörkret efter någon dryg timme och när batteriet i ficklampan börjar ta slut, -och det fortfarande är ganska lång kvar!

Men som vanligt en oförglömlig upplevelse långt från allt vad svensk säkerhetsstandard föreskriver.

Och som vanligt invigning av "virgins" i öldusch och på kvällen/efternatten fest

A&C

Kommentera inlägget
fredag 23 november 2007 - Skrivet av Anders o Cathrine
Byxorna nere
Vi var välkomna tillbaka

Fast lugn bara lugn. Långbyxorna alltså. Liksom strumpor och allt vad långarmat heter. Skorna ärockså  borta, nerpackade oåtkomligt i kölsvinet.

Alltså tillbaka till naturen och till vår båt på södra Grenada. Allt var i bästa skick. Och nu är vi i full färd med att göra i ordning båten för fortsatt långsam färd norrut.

Via våra websidor som bevakar hurricanes kan man läsa att vattentemperaturen är nu så låg (29.3 grader) att man beräknar att orkansäsongen är över.

Livet leker

A&C

Kommentera inlägget