Västindien 2007, 2008 - juli 2008
onsdag 23 juli 2008 - Skrivet av Anders o Cathrine
Vardag i Västindien
Vandring i regnskog mellan aktiva vulkaner

Det är lite glest mellan uppdateringarna nu. Vi vet, men det beror på att det inte händer så mycket att rapportera om. Vi solar, badar, seglar, dyker och underhåller båten.

Just nu ligger vi i Martinique och byter autopilot (för tredje gången). En ständigt pågående historia för oss och för er som läser vår blogg. Men det är inte bara elände med detta. Under våren har det under diverse hård segling visat sig att autopiloten inte orkat hålla båten. Trötta på denna ständigt återkommande historia skrev vi till Raymarine (tillverkaren) och beskrev våra upplevelser av deras agenter, produkter och installationer. Det resulterade i att de erbjöd sig att ge oss en ny hydraulisk autopilot (värde 40 000 sek) och erbjöd en i reserv till 1/3 del av priset, samtidigt som vi får behålla den gamla nästan helt nya. Helt plötsligt blev allt detta en lönsam affär och vi har nu den bästa och starkaste autopiloten man kan få på marknaden (säger dom) och autopiloter till ett mycket stort värde som man kan sälja om man vill. Det finns alltid solsken i slutet på en jobbig historia.

I övrigt har orkansäsongen börjat och ni som vill följa vädret kan göra detta på http://www.nhc.noaa.gov/gtwo_atl.shtml . USA´s officiella vädersite NOAA. Väl värt ett besök, inte bara för tropiska väder utan för väder och klimat över huvud taget i världen.

Att orkansäsongen börjat betyder att vi så snart det är möjligt drar oss söderut. Målet är att tillbringa resten av sommaren i Bonaire i ett av de bästa dykområden som finns. Enligt experterna.