Västindien 2007, 2008 - maj 2007
lördag 26 maj 2007 - Skrivet av Anders o Cathrine
Goda nyheter
Glad författare nr 2

För er som inte vet kan jag berätta att mitt riktiga arbete är förändringsprocesser inom företag. Och har under åren utvecklat en del tekniker och fått en viss erfarenhet.

När vi sedan började segla kände jag behov av att dokumentera av mig. Och det gjorde jag. Och det resulterade i en bok som jag bl a skickade till Liber, som är störst inom managementlitteratur i Sverige.

Och se där. De har nu formellt sagt ja till boken! Beräknad utgivning september.

Liber har också en bokklubb "Bättre Ledarskap" där kommer boken att erbjudas medlemmarna som månadens bok.

Kul va

Anders

fredag 25 maj 2007 - Skrivet av Anders o Cathrine
Höst i Caribien
Övergivna marinor

Höst i Caribien fast egentligen sommar. Höstkänsla för att det börjar bli tomt med båtar och sommar för att det betyder hurricanes.

Hurricane säsongen inträffar officiellt 1 juni och de flesta båtar har nu dragit söderut för att unvika orkanbältena. Megayachterna stack först, förmodligen till någon anna del i världen där vädret är perfekt. Vi andra stackare förflyttar oss långsammare.

Själva har vi seglat upp och ner i Caribien och sedan en tid legat i St Martin och väntat på reservdelar till riggen. Sedan snabbt ner till Martinique (vi seglar helst bara till öar som heter någonting på Martin) för att vänta på reservdelar till motorn. Fast i detta fall en helt ny 100hp Yanmar med ny maxproppropeller (ja så heter den).

Hurricanes får vänta tills motorbytet är klart och vi hunnit iväg någon gång i mitten på juli.

Egentligen är bästa tiden nu. Säsongen är över, färre båtar och folk är (ännu mer) relaxade.

fredag 4 maj 2007 - Skrivet av Anders o Cathrine
Nu kanske det tar lite tid mellan vi hör av oss
Och så karneval förståss

Men det beror helt enkelt på att det inte händer så mycket.

Inga inga tokigheter och inga missöden att berätta om och då blir det bara rena reseskildringar.

Sedan Antigua har vi fortsatt norrut till St Kitts – St Baart – St Martin via egna vikar och strandhugg med dykning, läsning och solning och det har vi inte vågat berätta om förrän nu. Nu när våren verkar ha kommit på allvar till Sverige.

I St Martin kollar vi ett missljud på genuafurlern medan vi umgås med svenskgängen som ligger här inför hemsegling över Atlanten. Happy hour varje fredag vid baren som ligger bredvid den en bro som alla måste igenom. Hurrarop och visslingar vid alla passager. Lekfullheten tillhör alla åldrar

På tisdagar gemensam middag på något ställe som någon luskat reda på. Och på Valborg brasa förståss.

A&C

Kommentera inlägget
fredag 4 maj 2007 - Skrivet av Anders o Cathrine
Svensk Valborg
Exempel på likasinnade

Och med svensk menar vi regn (dock ej snöblask). Men regnet här är bara skönt. Det svalkar och man torkar omedelbart eftersom det bara regnar korta stunder.

Samling på öde ö med sandstrand och brasa. Meningen var att vi skulle sjunga Vintern rasat … men det glömde vi visst.

Som vanligt ett litet gäng som höll ut längre än vi borde. Ränderna går visst aldrig ur. Och likasinnade finner man i alla värdsdelar