2017 Karibien
söndag 17 december 2017 - Skrivet av Håkan Börjesson
Fått riva pumpen igen
Pumpen isärtagen igen

För en månad sedan renoverade jag sjövattenpumpen till motorn. En plastdistans som separerar packboxarna, den som tätar mot motor och den som tätar mot vattenpump, var helt slut och gick inte att återanvända. Jag hade från flera håll hört att denna inte var nödvändig. Det var fel. Efter några veckor trycktes packboxen som tätar mot sjövattnet ut med stort läckage som följd. Länspumpen i kölsvinet gick var tionde minut. Det var bara att riva pumpen igen.

När jag kollade på internet visade det sig att denna distans inte längre fanns i sortimentet. Jag hittade därför på en egen lösning precis som jag ibland får göra. Inte optimalt, men vad skall man göra? Jag skickade också ett mail till Frank från Göteborg som sedan 1989 driver en Volvo-Penta agentur på Martinique för att rådfråga honom.

Ibland skall man ha lite tur. Frank hade en enda distans liggande i lager. Den kommer vi nu att få i veckan och jag skall montera den. Istället för att behöva köpa ett konverteringskit för hundratals euro kommer vi nu undan med 15 euro. Men jag måste riva pumpen en tredje gång.

Kommentera inlägget