2013 USA
söndag 15 december 2013 - Skrivet av Håkan Börjesson
Jul i Ft Lauderdale

Igår eftermiddag var vi på julfirande med Luciatåg i Ft Lauderdale. Det var SWEA (Swedish Woman's Education Asscociation) som arrangerade. Vi var inbjudna av Heléne som är aktiv inom organisationen. Heléne och Bosse är seglarkompisar och vi tillhör samma klubb, JRSK, i Sverige. Dessutom kommer Heléne och Bosse från samma hemmahamn som vi, Krossholmen i Göteborg. Deras båt heter Seaqwest. Våra vägar har flera gånger korsats på olika platser i världen.
Just nu bor Helén och Bosse i Miami eftersom Bosse jobbar där. Därav Heléns engagemang i organisationen. 

Julfirandet ägde rum i en kyrka som ligger i Boca Raton. Det var där vi låg ankrade häromveckan. 

Firandet var mycket stämningsfullt med ett skönsjungande Luciatåg. Tidigare hade det även varit dans kring granen, men det var vi inte med på.
På plats var det också julbasar där man kunde köpa svenskt konsthantverk och typiskt svenska matvaror. Naturligtvis slog vi till på några tomtar, sill, pepparkakor och Kalles kaviar.

 Dessutom serverades det räkmackor, laxsmörgåsar, köttbullsmörgåsar med rödbetssallad och mackor med nubberöra. Därtill kunde man dricka julmust eller glögg.

 På kvällen samlades Heléne, Bosse, Anna-Karin och jag hos Hjalle ombord på Flying Penguin för att titta på ljusparaden genom stan. Men det för jag berätta mer om nästa gång. Snart blir vi upphämtade av vår vän Irv som skall ta oss till sitt och hans fru Macias hem. Vi är bjudna på middag hos dem. Vi ser mycket fram mot denna middag eftersom Marcia har utbildat sig till kock i Italien och sedan drivit kockutbildning i USA under många år.

Länkar
Övrigt SWEA
Länk till fotoalbum: Jul i Miami/Ft Lauderdale
Kommentera inlägget