2013 USA
fredag 27 december 2013 - Skrivet av Håkan Börjesson
Amerikansk Jul
Middagen är serverad

Vår julmiddag hos Jayne och Howard blev ju inställd då Howard tyvärr drabbats av influensa. Han hade behövt göra en snabbutryckning till Italien på bara ett par dagar för att fixa ett ett sattellitsystem på en båt. Där hade han snappat upp någon elak bacill.

Men vi behövde inte vara utan kalkon på juldagen för det. Brittis och Hjalle hade fått en 16 pundare då de handlade häromveckan. Ja, faktiskt fått. De hade varit på stormarknaden för att bunkra upp Flying Penguin. Om man handlade för 100 USD, vilket inte är så mycket, fick man en kalkon. Inte dåligt.

Kalkonen ungstektes hemma hos Helén och Bosse.

Men först åt hela gänget lunch på alla rester från julaftonens kalas. Kalkonen åt vi först senare på kvällen. Till kalkonen hade Heléne fixat klyftpotatis. Bosse skar upp och serverade den fantastiskt goda kalkonen som var perfekt stekt. Kalkon kan annars lätt bli lite torr om den steks för länge eller på för hög värme.

 På annandagen lagade vi en annan av mina favoriter hemma på Unicorn. Nämligen gräddstuvad lever med kokt potatis och lingon. 

Nu har vi ätit så mycket i flera dagar att det känns som det är dags att dra ner på energiintaget.

Länk till fotoalbum: Jul i Miami/Ft Lauderdale