2013 USA
tisdag 17 december 2013 - Skrivet av Håkan Börjesson
En äkta spion
Modellbåtstävling

I söndags blev vi upphämtade av Irv som kom i sin stora flotta BMW. Vi hade träffat honom och hans fru Marcia när vi var på ljusparaden i Boca Raton. Vi blev bekanta och Marcia och Irv bjöd oss att komma hem till dem på middag.

Eftersom vi hade flyttat ner Unicorn till Ft Lauderdale behövde vi transport upp till deras hem som ligger i Delray strax norr om Boca Raton. Först besökte vi en liten insjö där det pågick en regatta med radiostyrda segelbåtar. Irv är hängiven entusiast och bygger sina egna modellbåtar.

Hemma i huset väntade sedan Marcia med en lunch bestående av goda ostar, färsk bröd m.m. 

Irv är en man som levt ett mycket innehållsfullt liv. Han har jobbat för regeringen, flottan, flygvapnet men också privata företag. Han har haft den högsta säkerhetsklassning man kan ha och jobbat med många hemliga projekt under sin karriär. Jobbet har tagit honom till många andra länder runt jordklotet. Bland annat många gånger till Sverige.

Irv är dessutom en mycket god berättare och vi lyssnade fascinerat på historierna vi fick höra. En del lät så osannolikt så vi undrar om de verkligen kan vara sanna.

Att han är god kompis med Herb har nu fått sitt sammanhang. Herb var ju under många år chef för Lincolnlaboratoriet på MIT. Där har man utvecklat många av de radarsystem som idag används inom det amerikanska försvaret.

När jag påpekade att det nästan låter som om du varit spion erkännde Irv att det skulle man nog kunna säga. Att Irv dessutom skaffat en nummerskylt till bilen där det står 007 gör ju inte historien sämre.

På äldre dagar har både Marcia och Irv blivit fågelintresserade. Efter lunchen åkte vi därför till ett fågelreservat i närheten. Där gjorde vi en vandring på några km och tittade på, och fotograferade fåglar. Värdparet var mycket kunniga och kunde namn på varenda fågel vi såg. Det var intressant även om jag nog aldrig blir någon fågelskådare av rang.

 Efter avslutad promenad åkte vi tillbaka till huset för middag. Marcia har utbildat sig till kock i Italien och sedan drivit kockskola i New York. Naturligtvis blev det en italienskinspirerad middag. Som förrätt åt vi gazpacho gjord på avokado. Huvudrätt var en skaldjurspasta. Som avslutning Marcias hemlagade dessert som var en sorts blandning mellan glass och cheesecake med chokladsås på toppen. En fantastisk måltid.

Senare på kvällen blev vi tillbakaskjutsade hem till Unicorn.

Länk till fotoalbum: Marcia och Irv
Kommentera inlägget