2015 Karibien
måndag 21 december 2015 - Skrivet av Håkan Börjesson
Det lackar mot Jul
Julbelysning ombord

Nu ligger vi åter i Falmouth Harbour och börjar så smått känna av det sämre vädret som är på ingång. Det ser ut som om vinden kommer att hålla i sig till någon gång in på det nya året. Det kommer att blåsa 12-17 m/s enligt prognoserna. Sjön utanför är grov och när vi igår gjorde en hike kunde vi se några få båtar som kämpade ordentligt för att ta sig frammåt.

Vi kommer inte att flytta oss förrän vädret lugnat ner sig. Efter som britter och amerikanare firar sin Jul den 25:e kommer vi att vara med på ett firande just den dagen. 25-30 seglare kommer att samlas på den klassiska restaurangen Admirals Inn på Nelsons Dockyard. Det blir traditionsenlig kalkon med tillbehör.

Själva äter vi ett minijulbord på julafton. Sillen läggs in idag och sedan skall köttbullarna rullas. Skinka och rödkål har vi redan bunkrat.

Tyvärr har vi lite bekymmer med våra batterier. De vill inte längre hålla laddningen. Men detta är ett problem som återkommer med jämna mellanrum eftersom vi använder öppna blybatterier. Destillerat vatten måste fyllas minst en gång i månaden. Dessa är betydligt billigare än underhållsfria batterier men har istället kortare livsläng. När vi kommer till St Martin får vi se oss om efter nya batterier.

Julslingorna vi har ombord kommer förresten från Biltema. Drivs av batterier som laddas små solpaneler. Fungerar utmärkt. Dessutom har vi en gran och en ren med USB-anlutning. De är en gåva från Helen och Dave på Jammi'n

Kommentera inlägget